Deltaslip

Bästa Deltaslip & Hörnslip

Bäst i test 2022


Bästa Deltaslip

En deltaslip även kallad hörnslip är ett väldigt bra verktyg när man ska slipa utrymmen som annars kan vara svåra att komma åt. Det kan vara slipning vid horn, lister, kanter och trappor.  Så oavsett var ni behöver slipa så kommer en deltaslip att vara ett väldigt bra alternativ. Hörnslipning kan annars vara väldigt svårarbetade. Vi har på denna sida samlat flera deltaslipar och hörnslipar så att det ska bli enkelt för er att hitta den som passar er allra bäst.

Bästa deltaslip

Vilken hörnslip

Vi har valt ut flera delta och hörnslipar för att enklare kunna bestämma vilken som vi tycker är den allra bästa. För att få fram detta så har vi valt att fokusera på några olika punkter som vi tycker är extra viktiga när man ska välja en deltaslip. Vi har tittat på :

Egenskaper

Kvalitet

Pris

Vibrationsnivå1. Festool dtsc 400

En av de absolut bästa deltasliparna är denna från Festool. Det är en deltaslip för dig som vill ha en deltaslip med bluetooth anslutning till exempelvis dammsugaren. Detta möjliggör att dammsugaren startar samtidigt som man startar slipmaskinen. Väldigt effektivt och tidssparande, samtidigt som man aldrig glömmer att starta dammutsuget. Detta är för övrigt en väldigt effektiv deltaslip som drivs av 18V batteri. Det följer med 2 stycken 3,1Ah batterier som slipar längre än du behöver ladda det. Så du kommer  aldrig behöva vänta på någon laddning. En väldigt lätt deltaslip som drivs med batteri eller med en plug it nätadapter om man exempelvis vill arbeta med en stationär deltaslip. Desingen är ergonomisk och den är lättarbetad, precis som man kan förvänta sig av en delta slip i denna prisklass.

Cirka pris 8000kr


Egenskaper

 • 2 batterier
 • Nätadapter
 • Laddare
 • Slipplatta

Fördelar

 • Bästa deltaslipen
 • Perfekt för hörnslipning, lodräta ytor och ovan huvudhöjd
 • Enhandslipning för mindre ytor2. Makita deltaslip

Makita erbjuder en ergonomisk och smidig deltaslip på 200W. Största anledning till att man använder sig av en deltaslip eller hörnslip är att man behöver komma åt på de lite mer svåråtkomliga ställena. Med denna modell från Makita så kommer ni arbeta både effektivt och snabbt även i hörn. Makita deltaslip kommer med en dammuppsamlare till dammpåsen vilket är en fördel. Arbeta med slipdamm är inget man ska göra. Makita håller alltid hög kvalitet och så även på denna deltaslip.


Egenskaper

 • Effekt 200W
 • Vikt 1,2kg
 • Sladd 2m

 

Fördelar

 • Prisvärd deltaslip
 • Kvalitet3. Hikoki deltaslip

Även Hikoki erbjuder em deltaslip på 200W för effektiv och snabb avverkning. Denna deltaslip fungerar både som en hörnslip och som slipning på plan yta. På grund av den låga vikten på endast 1,1kg så blir den extremt användarvänlig. En låg vikt är alltid ett stort plus oavsett vilket hand slipverktyg man använder sig av. Den är utrustad med ett gummibelagt enhandsgrepp samt har ett mycket bra spånutsug.


Egenskaper

 • Effekt 200W
 • Vikt 1,1kg

Fördelar

 • Passar väldigt bra för finslipning
 • 14000 varv/minut
 • Låg vikt
 • Ergonomisk4. Ryobi hörnslip

En hörnslip från Ryobi som slipar effektivt trånga utrymmen och hörn med hjälp av den triangelformade konstruktionen. Ryobi deltaslip har en användbar kompakt design som är konstruerad för just de mer besvärliga utrymmena. Slipytan är relativt stor på 140x100 och hörnslipen arbetar effektiv och bekvämt. Ryobi hörnslip annvänder sig av 1,8mm iscilleringsrörelse som ger både en effektiv men även en snabb borttagning av materialet.

Detta är en billigt hörnslip från Ryobi som kostar cirka 500 kronor utan batteri. Har man redan batterier och fler verktyg från Ryobi, så tycker vi att det är ett prisvärt köp.

Bra att veta är att det medföljer EJ något batteri eller laddare.


Egenskaper

 • Vikt 0,6 kg
 • 6 slippapper

 

Fördelar

 • Billig hörnslip5. Metabo hörnslip

En väldigt bra hörnslip från Metabo, som är ett måste för dig som endast är ute efter en hörnslip. Den har ett svängningstal på mellan 14000-22000/min. Detta ger hörnslipen en mycket effektiv slipning av både kanter och hörn. Den patenterade slipplattan som är vridbar möjliggör ett högt nyttjande av slippapprets hörn. Den har Vario elektronik vilket ger ett material anpassat svängningstal. Metabo hörnslip har även en damkasset med ett filter som möjliggör arbete utan utsug.

Metabo är ett kvalitetsmärke som erbjuder väldigt bra och hållbara verktyg. Denna hörnslip gör ett väldigt bra arbete.


Egenskaper

 • Vikt 1,3kg
 • Kabellängd 4m

Fördelar

 • Optimerad för hörnslippning6. Black and decker deltaslip

En deltaslip från Black and Decker som är batteridriven. Det är en billig deltaslip som levereras utan batteri och laddare vilket kan vara bra att veta. Men har man redan ett batteri hemma så är det bara att köra. Annars köper man till ett batteri och laddare då själva deltaslipen i sig är väldigt prisvärd under 600 kronor. Två grepplägen ger inte bara ett bekvämt användande utan man får även ett bättre grepp som inte blir obekvämt efter en stunds arbetande. Denna modell har fått en förbättrat luftflöde som i sin tur ger ett betydligt bättre dammborttagning.


Egenskaper

 • 12000 varv/minut
 • 18V

Fördelar

 • Batteridriven deltaslip
 • Prisvärd


Köpguide deltaslip

Det kan vara svårt att veta vad man ska kolla efter när man letar efter den bästa deltaslipen. Så för att göra det lättare så har vi skrivit en del om vad du ska tänka på inför köpet av en deltaslip.


Vad är en deltaslip

En deltaslip kan även benämnas som

 • Deltaslip
 • Multislip
 • Hörnslip
 • Slipmus


En deltaslip används till att slipa de mer svåråtkomliga ytorna som exempelvis kanter, profiler och hörn. Det är vanligt att man använder en hörnslip vid fönsterrenovering och andra snickeriarbeten. En delta slip har en trekantig slipplatta vilket som sagt hjälper till vid svåra utrymmen.


Några punkter att tänka på innan du köper en deltaslip

Handtag & Grepp

Handtaget eller själva greppet på deltaslipen ska vara bekvämt. Den ska gärna vara ergonomiskt designad så att man får en skön arbetsställning. Gummibeläggda handtag är att föredra då man får ett ännu stabilare grepp om maskinen. När man slipar så vill man dels ha en skön arbetsställning samt att maskinen sitter bra i händerna. Det finns de deltaslipar som man använder både händerna till men även de som man kan använda med en hand.


Startknapp

Start och avstängningsknappen ska sitta lättåtkomligt. Detta då man måste enkelt kunna stänga av maskinen när man vill och framförallt behöver. Som tur är så sitter i regel knappen på ett bra ställe på de allra flesta deltasliparna.


Dammpåse

En dammpåse är i stort sett ett måste när man använder en slipmaskin, och likadant är det om man använder en deltaslip. Det blir väldigt mycket slipdamm när man arbetar med en deltaslip. Den dammen vill man inte andas in så med en bra dammuppsamlare samt en dammpåse så kan man få bort det mesta av dammet.


Dammsugare

Det bör finnas en anslutning till någon form av dammsugare. Detta är ganska viktigt om man ska slippa väldigt mycket. Då är det betydligt smidigare om en dammsugare suger upp all damm. Annars så kan ni behöva tömma påsarna relativt ofta.


Sladd

En eldriven deltaslip behöver få ström från ett vägguttag. Här är det viktigt att ni tittat så att sladden är tillräckligt lång. Det finns inget mer störande än en deltaslip med för kort sladd. Visst kan man använda sig av en skarvsladd, men det är ju skönare att slippa koppla ihop en massa sladdar när man ska arbeta.


Batteri

Batteridriven deltaslip är att föredra tycker vi. Detta då du slipper sladdar och du kommer åt ännu bättre. En batteridriven deltaslip är väldigt effektiva och hållbara. Batterierna har gått framåt massor de senaste åren. De både håller längre och är betydligt mer kraftfulla.


Användningsområden

Slipa kanter

Slipa in till kanter gör man väldigt enkelt med en trekantig deltaslip. Utformningen är som en triangel så det blir lätt att komma åt ända in till kanten. Det är verkligen lätt att komma åt kanterna när du använder en deltaslipmaskin. Många deltaslipmaskiner levereras också med ett tillbehör för detta ändamål, t.ex. en maskeringstejpskiva, som gör att du kan arbeta bra när du arbetar med hörn och kanter.


Slipa hörn

Slipa i hörn gör man väldigt effektivt med en hörnslip/deltaslip. Längs in i trapporna exempelvis så passar det väldigt bra med en deltaslip. Även i golvhörnen på det golv som ni renoverar. En hörnslip med en triangulär form gör det lätt att nå överallt på svåra ytor. Eftersom de flesta av dessa modeller har rudimentära skivor eller skyddsplattor får du ett bra skydd för din yta.


Slipning av ytor

Även om du också kan använda en deltaslipmaskin för att slipa plana ytor, fungerar detta bäst med hörnslipmaskiner. Vissa deltaslipmaskiner har som standard någon form av skyddsplatta som minskar risken för skador på golvet. En triangulär deltaslipare är inte optimal för långa ytor.


Slipa fönster

Du kommer enkelt åt överallt vid när du ska slipa fönster och liknande. Då deltaslipen är spetsig så kan du även slipa med toppen på den yta du vill slipa. Det finns även en ”tunga” på vissa deltaslipar som gör det ännu enklare att komma åt svåra utrymmen.


Slipa möbler

Slipa på möbler är nog en deltaslip det allra bästa för. På grund av konstruktionen så kommer ni väldigt enkelt åt överallt. Du kan också använda en hörnskiva för detta ändamål.


Slipning av trappor

En trappa är definitivt en av de ytor där en deltaslipmaskin är mycket användbar. Detta beror på att du kan komma ända fram till kanten och gör det lätt att nå alla möjliga vinklar. Den triangulära formen innebär också att den är lätt att använda när du slipar i hörn och längs kanter.


Slipning av tak

En deltaslip är perfekt för att ta bort färg från tak. Du kan inte bara nå alla vinklar, utan även varje hörn effektivt med en triangulär design. Dessutom levereras många delta-slipmaskiner med en skiva med maskeringstejp som hjälper till att skydda ytor och förhindra skador.


Slipning av balkonger

Deltas trekantiga form gör att det är lätt att nå överallt på balkongen. Det kan vara mycket svårt att slipa runt hinder på grund av storlekenav maskinen. Detta är inget problem när du använder en deltaslipmaskin, som kan användas på alla ytor, även raka ytor.


Slipning av dörrar

En deltaslipmaskin är mycket användbar när du ska slipa kanterna runt en dörr, till exempel. På grund av dess triangulära form kan du lätt komma åt alla ställen på en kant med den här maskinen. Det bästa sättet att slipa i hörn och längs kanter är med en hörn- och delarslipmaskin som har en triangulär utformning.


Slipning av olika material

Här handlar det mer om verktyget än något annat, så du bör välja utifrån om du vill slipa hårdare eller mjukare material. Hårdare material är lättast med hårda skivor och mjuka material med en slipskiva eller ett slipband.


Slipa golv

Du kan även slipa hela golv med en deltaslip om man vill. Det finns större modeller som har en stor slipyta.


Slipa väggar

Även väggar passar väldigt bra med en deltaslip. En deltaslip med batterier gör det även bekvämare.


Olika typer av nätaggregat


- Elektriska deltaslipar med sladd

Majoriteten av deltaslipmaskinerna är sladdanslutna. De har vanligtvis en lång strömkabel som du lätt kan nå från till exempel ett vägguttag, och det finns ingen risk att batteriet tar slut halvvägs genom en operation. Det finns också några olika anslutningsalternativ att välja mellan. Du kan välja mellan plug-in- och fast anslutna modeller.

- Sladdlös deltaslipmaskin

Sladdlösa deltaslipmaskiner är batteridrivna och du får maximal rörelsefrihet med dem. Ett batteri är lätt att ladda, så du behöver inte bry dig om strömsladdar. Det är ganska praktiskt när man arbetar i nya byggnader där det inte finns någon strömförsörjning. Det är också trevligt att kunna arbeta utomhus utan att behöva dra en sladd från byggnaden till platsen där du arbetar.


Vilken deltaslip ska jag välja?

Du bör välja en deltaslipmaskin beroende på vad du behöver slipa och var du vill använda den. Om du gör olika typer av ytor rekommenderar vi ett allroundverktyg som exempelvis Makita


Vad kostar en deltaslip?

En deltaslip kostar allt mellan 500 kronor och upp mot 10 000 kronor. Allt beror på märke och kvalitet, samt om ni vill ha en batteridriven eller en med sladd. En deltaslip med sladd är billigare.


Frågor och svar