Nagellack

Bästa nagellacket

Bäst i test 2022


Bästa nagellacket

Det bästa nagellacket ska inte bara ge dina naglar ett snyggt utseende utan även vara ett skydd mot för naglarna. De bästa exemplen på nagellack som jag hittills provat och kan rekommendera till alla är OPI Infiniti shine, Yves Saint Laurent och Essie Nail Laquer.

Om du inte vill satsa på dessa märken finns det ett stort utbud av andra nagellack på vår sida som vi tror du kommer att tycka om. Sidan innehåller annonslänkar från bland annat:

bästa nagellacketInnehåll

1. OPI Nagellack Infiniti Shine

2. Essie Nagellack Gel Couture

3. Yves Saint Laurent La Laque Couture

4. Smith & Cult nagellack

5. Mavala nagellack "prisvärt"

6. Depend nagellack "Billigaste nagellacket"

7. Bra att veta

8. Frågor och svarVilket är det bästa nagellacket?

Det bästa nagellacket är "OPI Infiniti Shine". Anledning till detta är att vi har testat flera populära och kända märken för att få fram den som vi tycker är bäst i test hos oss. Vi har använt oss av tre personer som under ett par veckor har provat flera nagellack. Efter det har vi samlat informationen och delat ut poäng efter vissa kriterier. 


Det som vi har tittat extra noga på är följande :

 • Pris - Håller produkten ett bra pris, vissa nagellack kan kännas dyra.
 • Kvalitet - Är kvaliteten den rätta på nagellacket
 • Hållbart - Håller lacket länge på naglarna1. OPI nagellack Infiniti Shine

OPI är känt för bra kvalitet och långvariga färger oavsett om det är en vanlig färg eller med glitter inuti. Med Infiniti shine-serien introducerar OPI ett ännu mer hållbart och starkare nagellack. Detta har fångat min uppmärksamhet eftersom jag letade efter det perfekta nagellacket. Detta nagellack är utmärkt eftersom det inte lämnar några fläckar på naglarna, inte ens när du använder mörka färger. Färgen är för övrigt helt fantastisk då, då det redan efter ett lager är jätte fint. Efter andra lagret så är det helt perfekt. Bra att veta är att torkningstiden helt minimal.


Egenskaper

 • Snabb torktid
 • Enkel att ta bort
 • Prisvärd


OPI Infiniti Shine
5av5


2. Essie Nagellack Gel couture

Jag har redan nämnt min favorit från OPI så nu är det dags att dela med mig av en annan av mina bästa val. Essie nagellack är det bästa valet när du vill sätta lite färg på din look utan att ha för mycket kul. Sortimentet kommer med ett stort urval av ljusa och pastellfärgade nyanser som passar till vilken outfit som helst.

Ett annat stort plus är att det torkar snabbt och håller länge, vilket gör att jag anser det vara mitt nummer ett val till många tillfällen. Vill du ha ett riktigt naturligt intryck med en riktig fin glansig yta så passar detta nagellack väldigt bra. Ett väldigt prisvärt nagellack.


Egenskaper

 • Hållbart
 • Bred pensel
 • Bra pris


Essie Nagellack Gel couture


3. Yves Saint Laurent La Laque Couture

På tal om skönhet, bra kvalitet och färger som håller länge kan jag inte låta bli att nämna YSL. Yves Saint Laurent Nail Laquer är ett högklassigt märke som erbjuder dig lyxiga färger med en exklusiv finish. Det tar också hand om alla de nödvändiga stegen i din manikyr och är perfekt för dem som inte är nöjda med sina naglar.

Yves Saint Laurent Nail Laquer har en speciell formula för baslack som reparerar och stärker naglarna så att du inte behöver oroa dig för att nagellacket ska fastna i sprickorna. Detta hjälper också till att förhindra blekning och uttorkning, samt förbereda dina naglar för en perfekt manikyr. Jag älskar det eftersom YSL La Laquer Couture är av hög kvalitet och finishen är helt enkelt underbar, vilket gör att den här produkten sticker ut från sina konkurrenter.


Egenskaper

 • Kvalitet
 • Exklusivt nagellack
 • Håller länge


Yves Saint Laurent La Laque Couture


4. Smith & Cult nagellack

Här har vi ett riktigt kvalitetsnagellack som inte bara vi tycker om utan även fått väldigt goda kundomdömen. Detta nagellack ger en väldigt slät och fin yta. De marknadsför sig även med att använda sig av 5- free formula som innebär att nagellacket är tillverkat utan toulen, dietylftalat, formaldehyd, kamfer och formaldehyd-harts. Färgerna i nagellacket har ett bra pigment och ger en snygg finish.


Egenskaper

 • 5-Free-formula
 • Lång hållbarhet
 • Kvalitets märke


Smith & Cult nagellack


5. Mavala nagellack

Mavala minilack är ett enklare lack men ändå ett helt ok nagellack. Det är främst till för dig som vill ha ett billigare nagellack men som ändå ser riktigt bra ut. Mavala är ett väldigt populärt nagellack som används flitigt i hela Sverige. Vi tycker att det håller god kvalitet och hållbarheten är helt ok. Det finns ett väldigt stort utbud på olika färgnyanser så det finns gott om färgvariationer för den som tycker om att variera sitt nagellack lite.


Egenskaper

 • Billigt nagellack
 • Många färger


Mavala nagellack


6. Depend nagellack

För dig som vill ha det ett nagellack som är riktigt billigt så tog vi även med att testa depend nagellack. Det håller inte riktigt samma kvalitet som de andra märkena, men trots det så är det helt användbart ändå. Du får väldigt många färger att välja mellan så utbudet är stort. Vissa färger kan dock vara lite mörkare än vad som ser ut på bilderna. Det är även ett ganska tunt nagellack så det är rekommenderat att åtminstone applicera lacket två gånger.


Egenskaper

 • Ett av de billigaste nagellacken
 • Många färger


Depend nagellack

Bra att veta


Vilken är din nageltyp?


Den första frågan du måste ställa dig är vilken typ av nagel du har Är de starka eller svaga? Bryts de lätt när de utsätts för tryck eller lyft från under? Låt oss ta reda på det.

Starka naglar tenderar att vara mer flexibla, vilket gör att de kan växa utan att gå sönder. Detta gör dem idealiska om du slår dem mot saker regelbundet eftersom de inte kommer att böjas ur form eller brytas av. Om de skadas är dessa naglar bra på att växa tillbaka snabbt och tillräckligt starka för att den nya nageln inte ska bli för gammal innan den utvecklas fullt ut.

Svaga naglar tenderar att vara svagare och har större sannolikhet att böjas utan att gå sönder. De växer också långsammare, så om du ständigt har en kortare nagellängd än du skulle vilja, är dina naglar förmodligen svaga. Svaga naglar kan fortfarande gå sönder om de böjs tillbaka uppifrån, antingen av misstag eller avsiktligt genom tryck eller lyftning.


Om dina naglar är starka har du de bästa möjligheterna att skydda dem mot väder och vind med ett bra överlack. Dessa lossnar inte lika lätt som om dina naglar är svaga, men det är fortfarande möjligt om de utsätts för extrem kyla eller värme, eller om de rengörs överdrivet mycket. Svaga naglar bör leta efter lack som ger flexibilitet och skyddar mot brott samtidigt som det ger en naturlig look.

Om dina naglar är starka har du störst chans att skydda dem mot väder och vind med ett bra överlack. Dessa lossnar inte lika lätt som om dina naglar är svaga, men det är fortfarande möjligt om de utsätts för extrem kyla eller värme, eller om de rengörs för mycket. Svaga naglar bör välja ett lack som är flexibelt och skyddar mot brott samtidigt som det ger en naturlig look.


Storlek och förpackning- Är den lätt att hålla i?


Om du har större händer kan det vara svårare att hålla och använda små lack. Det är därför vi inte har tagit med några i vår lista. Oftast är en flaskstorlek bara en indikation på hur mycket produkt du får för priset snarare än dess användarvänlighet för någon.

Det är också viktigt att ditt polish håller sig tillräckligt länge innan den börjar flisa, och det är lika svårt med stora händer. Polish som har en större borste är mer benägna att samlas i botten av flaskan än i dina nagelband. Det betyder att du inte använder mycket produkt när du målar dina naglar och behöver köpa oftare.

Det bästa nagellacket för korta naglar bör vara lätta att hålla i handen och använda regelbundet, utan onödig massa.

Känsliga naglar letar alltid efter produkter som skyddar dem under hela deras livslängd. Om din naturliga nagel är tunn och skör men inte går att dela upp på slutet, måste du hitta ett överlack som ger flexibilitet samtidigt som det säkerställer ett långvarigt skydd.

Hur applicerar man ett nagellack?

Hur applicerar man ett nagellack? När du väl har fått ditt lack är det bra att lära dig hur du applicerar det på rätt sätt. Det första du måste göra är att se till att nageln är ren och torr. Det bästa sättet att säkerställa en bra grund för ditt lack är att använda en nagellacksborttagning följt av en vanlig tvättning med tvål och vatten.

Låt den lufttorka eller torka av med en ren handduk. Kom ihåg - efter att du tagit bort den gamla nagellacken, kan det finnas rester kvar. Därför är det bäst att använda en nagellacksborttagning innan du börjar med ditt huvudnagellack.


Nu när naglarna är rena och torra kan du börja applicera själva nagellacket. Se till att skaka flaskan; detta kommer att blanda alla ingredienser som kan ha satt sig längst ner. Börja alltid med ett tunt lager baslack, följ av två lager färg och avsluta med en glänsande finish. Om du vill ha mer glans kan du lägga till ytterligare ett lager eller använda en klar glans ovanpå.

Att applicera nagellack tar tid och tålamod, så bli inte frustrerad om du måste upprepa processen flera. Kom ihåg: ju fler lager du lägger på, desto blankare blir den. Nagellack är ganska förlåtande och lätt att måla över om du gör ett misstag, så flippa inte ut om du behöver göra touch-ups eller ta bort en del av nagellacket.


Det är bäst att applicera på en hand i taget.

När du väl har fått en fin grundfärg, färg och glans, försök att hålla händerna borta från vatten under den närmaste halvtimmen. På så sätt får ditt polish, tid att torka ordentligt. Du kan göra lättare hushållsarbete eller till och med laga mat under den här tiden. När ungefär 30 minuter har gått är det kan du börja rätta till eventuella korrigeringar eller fläckar.


 


Vilket nagellack ska man köpa?

Man ska köpa ett nagellack som passar dig personligen allra bäst. Man bör även tänka på priset och kvaliteten på produkten då detta kan variera mellan de olika tillverkarna.


Hur får man bort nagellack från kläder?

Enklaste är om du gör dessa steg.

1. Använd en vit trasa eller pappershanduk och gnugga på aceton på klädesplagger med lack på. OBS tänk på att vissa kläder inte tål aceton. (vanligt bland syntetiska tyger) 

2. Skölj sedan med ljumet vatten.

3. Gör om stegen om det inte är borta efter flrsta försäket. 

4. Ta på flcäkborttagningsmedel

5. Tvätta som vanligt.


Hur lång tid tar det för nagellack att torka?

Det varierar, men går fortare om man torkar med en hårfön eller stoppar händerna i kallt vatten.

Hur länge håller ett nagelack?

Hållbarheten är normalt 1-2 år för ett nagellack i sin förpackning.


Var slänger man nagellacke?

Det slängs i farligt avfall, precis som sprayburkar.Frågor och svar