Mascara

Bästa Mascaran

Bäst i test 2022


Bästa mascaran

Vi har valt ut den bästa mascaran i år. Detta gjorde vi genom att prova oss fram i djungeln av alla mascara som finns på marknaden. Så oavsett om ni letar efter en vattenfast mascara eller en som både är volymgivande och förlängande så kan ni läsa om dessa hos oss.  Vi har provat alla de välkända märkena så som exempelvis Hourglass, Maybelline, Clinque, Lancome och Isador för att nämna några. Ni kan förutom att läsa om den bästa mascaran även hitta några riktigt prisvärda tubmascaror samt mascara för känsliga ögon. Denna sida innehåller även en del annonslänkar från bland annat.


bästa mascaranInnehåll

1. Hourglass caution extreme lash mascara  ”Bästa mascaran”

2. Maybelline lash sensational sky hig mascara

3. Clinque lash power mascara long wearing formula

4. Lancome hypnose

5. Isador active all day wear mascara

6. Maxfactory masterpiece max high volume

7. Loreal volume million lashes

8. Blinc mascara ”Bästa mascara för känsliga ögon”Vilken är den bästa mascaran?

Hur vi valde ut och testade produkterna på denna sida.

Vi valde ut de produkter som vi tror är de bästa på marknaden i år. Sedan så var vi flera som testade mascaran under ett par veckor. Efter att vi provat de olika märkena så var det dags för utvärdering. Vi använde oss främst av dessa punkter:


 1. Volym – Vilken volym gav mascaran, var man tvungen att lägga flera lager för att få en bra volym.
 2. Längd – Gav mascaran fransarna någon extra längd
 3. Hållbarhet – Sitter mascaran kvar hela dagen
 4. Klumpar – Var det lätt att få klumpar
 5. Pris – Är mascaran prisvärd
 6. Kvalitet – Hur är kvaliteten på produkten


Detta var några av de punkter vi diskuterade. Vi valde sedan fram en mascara som vi tyckte var bäst i test, men även en som var den bästa för känsliga ögon. Detta då en av produkttestarna hade just känsliga ögon.1. Hourglass caution extreme lash mascara

Vill man ha den bästa mascaran så får vi nog säga att Hourglass har lyckats väldigt bra med sin ” caution extreme lash mascara” Den ger inte bara en bra längd utan även en riktig snygg volym, precis så som man önskar sig av den bästa mascaran. Ett problem som ofta kan uppstå vid längre volym är att mascaran gärna börjar flaga och tillslut fäller, men det är inget som vi har märkt av under den tiden vi provade produkten. Den är även enkel att tvätta av och görs oftast faktiskt endast med en vanlig ansiktstvätt. Bra att veta är att det ibland kan behövas lite extra makeup remover för att avlägsna allt.

Ett tips är att även använda sig av en fransböjare då kommer ni att få ett enastående resultat.  En mascara som är av högsta kvalitet.


Fördelar & Nackdelar

 • Lyxigt
 • Bra volym & Längd
 • Lite dyr


Hourglass caution extreme lash mascara
5av5


2. Maybelline lash sensational sky hig mascara

Även Maybelline har en riktig vinnare i denna ” lash sensational sky hig mascara”. Den är väldigt användarvänlig så som att det är enkelt att applicera samtidigt som borsten är lite konformad vilket gör det smidigt att även komma åt de mindre fransarna. Vi testade med ett lager och det vart ett bra resultat direkt och vid andra lagret så fick vi lite mer längd som vi tyckte bra om.  Hållbarheten efter applicering är riktigt god och man behöver inte oroa sig för att den ska falla neråt.

Tvätta bort mascaran är inga problem heller utan vi använde oss helt enkelt av lite micellärvatten och en vanlig bomullspad.


Fördelar & Nackdelar

 • Bra hållbarhet
 • Snygg volym
 • Prisvärd


Maybelline lash sensational sky hig mascara
5av5


3. Lancome hypnose

Detta är lite av en favorit då den ger riktigt snygga svarta fransar. Vi tycker även om den smidiga borsten som gör jobbet väldigt snabbt och smidigt. Man kommer enkelt åt alla ställen man behöver. En annan fördel denna mascara från Lancome har är att den är klumpfri. Klumpar är något som är så störande, men det behöver man inte oroa sig för med denna. Hållbarheten är mycket god och den enda nackdelen som vi tycker är priset.

 

Fördelar & Nackdelar

 • Klumpfri
 • Smidigt borste
 • Dyrare mascara


Lancome hypnose
5av5


4. Isador active all day wear mascara

Ännu ett välkänt kvalitetsmärke är Isador. Just denna mascara håller mycket hög kvalitet och är en produkt som vi håller mycket högt. En av anledningar är just att den passar väldigt bra för dig som vill vara extra snygg under träningspasset. Ja precis, denna mascara klarar av riktigt svettiga träningspass utan att förlora sin volym. Borsten har en bra midja och kan se ganska stor ut, men trots detta så fördelar den mascaran på ett jämt och klumpfritt vis. Hållbarheten är extremt bra och när man fått på sig den så sitter den bra och länge. Detta för oss till nästa steg, när man ska tvätta bort mascaran. Att tvätta bort Isador active all day wear mascara kräver lite mer än bara ljummet vatten. Men med lite hjälp så gick även detta väldigt bra.

En mascara för träningspasset


Fördelar & Nackdelar

 • Perfekt för träning
 • Bra volym
 • Lite svårare att få bort


Isador active all day wear mascara
5av5


5. Maxfactory masterpiece max high volume

En billig mascara från Maxfactory är denna masterpiece Max High Volume. Trots sin ålder, då den varit med ganska länga så håller den fortfarande bra i testerna vi har gjort. Du får snabbt och enkelt upp en bra volym med gummiborsten som är med. Vi tycker faktiskt att det gick väldigt smidigt att få upp en bra längd och volym med Masterpiece. Hållbarheten är lite sämre än några av de andra märkena, men så kostar denna inte speciellt mycket. Vill man ett billigare mera prisvärd mascara så är detta ett väldigt bra alternativ.


Fördelar & Nackdelar

 • Billig
 • Helt ok volym
 • Inte så lång hållbarhet


Maxfactory masterpiece max high volume
4av5


6. Loreal volume million lashes

För dig som inte provat denna mascara från Loreal så har du missat något. Detta är en riktigt bra svart mascara som håller ett väldigt lågt pris för den kvalitet man får. Borsten är en riktig volymborste men är faktiskt relativt liten. Detta hindrar dock inte borsten för att få fram både längd och en bra volym på fransarna. Du kommer även åt överallt och separerar snyggt fransarna. Mascaran håller länge och sitter där den ska under hela dagen. Vi tycker att man smidigt får till en snygg volym som håller länge. Vi fick inga som helst problem när vi skulle tvätta bort mascaran från loreal heller.


Fördelar & Nackdelar

 • En favorit
 • Endast i svart
 • Bra volym


Loreal volume million lashes
3av5


7. Blinc mascara ” Bästa mascara för känsliga ögon”

Detta är en trevlig tubmascara som verkligen sitter där den ska efter appliceringen. Faktum är att Blinc var en av de första att komma ut med dessa tubmascaror. En tubmascara kan man säga lägger sig lite som en strumpa runt fransarna och sitter sedan väldigt fast. Vi skulle nog kunna säga att denna mascara främst passar dig som är lite känslig runt ögonen och inte är ute efter någon större volym. Men tro inte att det är en dålig mascara, för det är det verkligen inte. Mascaran ger en snygg och fin finish. En av de som provade dessa mascaror har känsliga ögon och detta var den som hon tyckte var skönast att använda sig av.


Fördelar & Nackdelar

 • Fin svärta
 • Bra hållbarhet
 • Ingen större volym


Blinc mascara
3av5


Tänk på detta innan du köper en mascara

Jag har alltid haft korta ögonfransar - en genetisk förbannelse som gått i arv från min mammas sida av familjen och som jag inte kunde göra något åt. Även när jag växte upp störde det mig aldrig så mycket eftersom jag visste att det inte fanns något att göra Mascara är en skönhetsprodukt som ofta används av kvinnor, inte bara för att försköna ögonen utan också för att ge mer volym. Nåväl för den här artikeln ska vi se vad som är några kriterier när du väljer mascara så att du kan få bra valuta för pengarna.

 

Att välja mascara

- Först och främst före allt annat. Välj inte en mascara utifrån varumärkets rykte eller marknadsföringsknep

- Se alltid till att läsa och kontrollera ingredienserna i din mascara, oavsett om det handlar om ett apotek eller ett högklassigt märke. De ingredienser du vill undvika i en mascara är alkohol, som kan orsaka irritation och torka ut dina fransar

- Det finns olika typer av mascaror som tillgodoser kvinnors behov - oavsett om de vill ha långa och voluminösa fransar eller kanske korta och definierade fransar finns det en mascara för varje typ av fransar. Om du har korta ögonfransar, välj mascaror som framförallt ger längd.

- Personer som bär kontaktlinser kan tycka att den här delen är särskilt viktig. Du vill ha en oljefri mascara eftersom ingredienserna i den inte kommer att störa dina kontaktlinser.


Typer av mascara

- Det finns två huvudtyper av mascaror - volym och förlängning

- Volym mascaror ger tjocklek och volym åt dina fransar, medan förlängande mascaror gör just det - de förlänger dem. Båda typerna finns i många olika varianter beroende på vilken look du vill uppnå. Till exempel kan volymgivande mascaror vara vattenfasta eller icke-vattenfasta .3 Vilken typ av mascara är bäst för dig?

- Den här frågan är helt beroende av personen och dennes ögonfransar. Vissa vill ha långa och fylliga fransar, medan andra vill ha tjocka och definierade fransar. Många kvinnor använder båda typerna tillsammans för att uppnå den look de önskar

- Om dina fransar är naturligt tunna ska du inte överdriva medförlängande mascara, annars ser dina fransar konstiga ut. Om du vill ge mer längd kan du försöka applicera några lager förlängande mascara och låta den torka innan du applicerar volym för att få extra tjocklek

- Om du till exempel har korta ögonfransar är förlängande mascara det bästa alternativet, men om du redan har långa fransar är det volymgivande mascara du ska använda4 Har du en allergi eller överkänslighet?

- Om du har försökt använda mascara tidigare och upplevt obehag är det bäst att rådgöra med din läkare innan du väljer en ny mascara. Detta är särskilt viktigt om du är allergisk mot sulfater, doftämnen eller parabener i smink.

- Du kan försöka också att kontrollera ingrediensförteckningen på din mascara för att se om de är en del av din allergi.


Vattenfast mascara

- Du kan använda vattenfasta mascaror under hela dagen, men det är viktigt att inte göra detta till en daglig vana. Vattenfasta mascaror har ofta tillsatser som kan torka ut fransarna. De är också mycket svårare att ta bort. Om du vill använda en vattenfast mascara, se till att du inte använder den dagligen - använd en icke-vattenfast version i stället.

Speciella mascaror

- Det finns olika typer av mascara, inklusive primers för fransar . Dessa är bra om du vill förstärka färgen eller tjockleken på dina fransar. Det hjälper till att låsa in färgen och ger den mer hållbarhet. De kan också hjälpa volymgivande mascaror att fungera bättre

- En annan typ är fibermascara. De består av små fibrer som fäster vid dina fransar och får dem att se tjockare ut. Fibermascara är bra om du har tunna, glesa fransar eftersom den kan ge illusionen av större volym .

5 Var försiktig när du väljer

- Mascarastängerna är också viktiga - välj en med borst i stället för en medborst av plast eller gummi. Plaststrån är bäst för personer med korta fransar, eftersom plastborstarna kan komma ända in till basen av dina ögonfransar

- För alla andra är borst oftast bättre - det separerar dina fransar och ger dig mer volym. Att bära mascara är ett av de enklaste sätten att få dig att se mer vaken ut även om du bara sov en timme natten innan.

- Det är dock viktigt att välja en som passar dina behov - det finns många olika typer på marknaden nu, med allt från förtjockande till förlängande och vattentäta alternativ.


Hur får man bort vattenfast mascara?

Enklaste sättet är att följa dessa 4 steg.

 1. Blöt en bomullsrondell med vanligt micellärvatten, det går även bra att använda sig av en makeupborttagare.
 2. Stäng ögonen och tryck lite lätt med bomullet mot mascaran. Håll där en kortare stund.
 3. Efter cirka 5-6 sekunder ska du torka bort mascaran med bomullet, torka genom att använda rörelser nedåt. Du kan även använda rörelser från insidan av ansiktet och dra sidleds utåt.
 4. Det är bara att börja om tills mascaran är borta.


Vad innehåller mascara?

Mascara innehåller i regel bivax eller någon oraffinerad olja så som exempelvis ricinolja. Bra att tänka på är att innehållet i mascaran skiljer sig mellan produkterna på marknaden.

 

Hur länge håller en mascara?

En mascara håller i regel runt 3 månader i öppnad förpackning. En oöppnad förpackning håller oftast runt 30 månader. Detta kan givetvist variera beroende på vilken produkt det gäller.Frågor och svar