Läppbalsam

Bästa Läppbalsam

Bäst i test 2022


Bästa Läppbalsam

För att hitta det bästa läppbalsamet så har vi provat ut 7 stycken läppbalsam som har fått goda kundomdömen från diverse nätbutiker. Vi ville se om produkterna höll måttet. Det vi kom fram till är att alla dessa 7 bra läppbalsam, verkligen har sina fördelar. Så letar ni efter ett bra läppbalsam så har ni kommit rätt. Läs våra recensioner av alla läppbalsam som vi har provat så är vi ganska säkra på att ni kommer hitta en favorit bland dessa.


bästa läppbalsamInnehåll

1. La roche Cicaplast lips ”Bäst i test” läppbalsam

2. Elizabeth Arden Läppbalsam ”Lyxigt"

3. Carmex läppbalsam ” Bra mot munsår”

4. Clarins Instant light Lip Comfort

5. Hurraw läppbalsam ”Ekologiskt läppbalsam”

6. Nuxe läppbalsam Reve de Miel

7. Decubal läppbalsam ”Multifunktionellt”
Vilket läppbalsam är bäst?

Det bästa läppbalsamet är La roche Cicaplast lips. La Roche fick högst poäng i vårt test av läppbalsam. Det är ett läppbalsam som verkligen binder fukten på ett bra sätt.

Vi var tre personer som under ett par veckors tid, testade olika av dessa produkter och sedan gick igenom våra erfarenheter av produkterna. Vi skulle titta på flera punkter för att kunna välja ut en produkt som vart bäst i test hos oss.

Det vi tittade främst på var följande :

Pris – Är läppbalsamet prisvärt? Det finns både billiga och lite dyrare produkter med på denna sida.

Doft – Luktar det gott eller är det en frän lite störande doft? Det finns även doftfria läppbalsam

Mjukhet – En viktig del är att läppbalsamet ska ge läpparna fuktighet och mjukhet.

Skydd – Läppbalsamet ska skydda läpparna från att torka ut.1. La roche Cicaplast lips ”Bäst i test”

Inte nog med att det är prisvärt, utan det är ett riktigt bra läppbalsam med. Detta är vår test vinnare av de produkter vi har testat. Plast tuben är liten och smidig att bära med sig i exempelvis byxfickan. Den har flera bra ingredienser så som provitamin B5 som har en enastående funktion till att binda fukten i huden. Detta är ju självklart perfekt för dig med problem med torra läppar. Läppbalsamet från La Roche är även väldigt drygt så det räcker med en liten klick läppbalsam för att du ska känna dig mjuk och insmord i flera timmar. Bra att veta att med detta läppbalsam så räcker det vanligtvist att smörja in sig 2-3 gånger per dag. Detta beror ju självklart även på hur stort problem du har med torra läppar.

 

Fördelar & Nackdelar

 • Parfymfri
 • Liten & Smidig
 • Prisvärd
 • Effektiv för torra läppar


  La roche Cicaplast lips
  5av5


  2. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant Original

  En av de bättre krämerna som skyddar dina torra läppar på ett ypperligt sätt. En riktigt bra positiv sak med detta läppbalsam är att det faktiskt går att använda den till mer än bara läppbalsam. Det är i grund och botten en multifunktionellt och fuktgivande kräm,  som fungerar bra på flera delar på kroppen. Det går med andra ord att använda detta läppbalsam även på andra utslag och hudirritationer. Så med andra ord så erbjuder Elizabeth Arden ett läppbalsam som återfuktar, behandlar och skyddar torr eller skadad hud. Förutom att man får mjuka sköna läppar så får man även ett fint glans på läpparna efter man applicerat läppbalsamet.

  Bra att veta är att man kan välja både doftfri och med doft.


  Fördelar & Nackdelar

  • Doftfri eller med doft
  • Återfuktar och mjukgör
  • Lite dyrare


  Elizabeth Arden Läppbalsam


  3. Carmex läppbalsam

  Carmex har ett riktigt bra läppbalsam som inte bara mjukar upp läpparna utan även hjälper till att läka jobbiga munsår. När man ska köpa Carmex läppbalsam kan man välja mellan en tub eller en burk. Vi testade att använda en tub, då den är enklare att bära med sig, samtidigt som det är lättare att applicera läppbalsamet med tuben. Carmex innehåller kamfer och mentol som gör att läppbalsamet får en kylande effekt.  Doften är kamferolja och det kan lukta lite mer, men ni får ett väldigt bra skydd för läpparna. Detta är en produkt som man antingen älskar på grund utav dess fantastiska egenskaper eller som man kan tycka har en liten för stark doft. Vi tycker att Carmex läppbalsam är något alla borde prova.


  Fördelar & Nackdelar

  • Bra skydd
  • Läkande effekt
  • Ganska stark doft


  Carmex läppbalsam


  4. Clarins Instant light Lip Comfort

  Detta är en riktigt bra produkt som både lugnar och ger läpparna den näring de behöver. Förutom att näringen så får man även en snygg glans på läpparna. Du skyddar dina läppar på ett bra sätt med denna läppolja, vi tycker att läpparna kändes mjuka och smidiga i flera timmar efter appliceringen. Man känner sig riktigt fräsch helt enkelt. Själva oljan beter sig mer som en gele vilket underlättar appliceringen.

  Innehåller bland annat växtoljor från hasselnöt, jojoba och Mirabelle plommon.  Det finns flera färger att välja mellan som ger lite nyanser på läpparna.

   

  Fördelar & Nackdelar

  • Mjukgör & skyddar
  • Djupverkande
  • Prisvärd


  Clarins Instant light Lip Comfort


  5. Hurraw läppbalsam Licorice lip balm ” Ekologiskt läppbalsam”

  Ett väldigt fräscht och skyddande läppbalsam med lakritsdoftande stift. Ja detta är en riktig trevlig produkt som Hurraw erbjuder. Först och främst så är detta ett ekologist läppbalsam vilket i sig är väldigt positivt. Doften är mild och inget som helst störande utan luktar fräscht och gott oavsett vilken smak man väljer att köpa. Man kan även välja om man vill ha någon färg på läpparna. Denna med lakrits är utan färg. När vi testade denna produkt så tyckte vi att den både smörjde bra och höll läpparna mjuka, precis som vi hade förväntat oss. Dock så kan det krävas ett par gånger per dag att smörja läpparna för att få ett heltäckande skydd under dagen.


  Fördelar & Nackdelar

  • Ekologiskt
  • Luktar gott


  Hurraw läppbalsam Licorice lip balm


  6. Nuxe läppbalsam Reve de Miel

  Nuxe erbjuder en lite lyxigare läppbalsam som har en fräsch doft av honung. Det är en lite tjockare, grynigare konsistens som snabbt smälter vid appliceringen. Vaxet lägger sig perfekt som en skyddande hinna över läpparna. Vi trodde först att det skulle vara besvärligt att applicera läppbalsamet från burken, men det gick smidigt och någorlunda kladdfritt. Konsistensen på läpparna ger ett härligt intryck och det både skyddar och mjukgör väldigt länge. Ett annat plus är att det luktar väldigt gott. Vi vart riktigt positivt överraskande över detta läppbalsam.


  Fördelar & Nackdelar

  • Fräsch läppbalsam
  • Håller länge
  • Mjuka läppar


  Nuxe läppbalsam Reve de Miel


  7. Decubal lips & Dry Spots balm

  Här har vi en skyddande salva som inte bara används på läpparna utan även på torra fläckar på kroppen. Det fungerar även bra på vissa hudirritationer. Så det är ett multifunktionellt balsam med många fördelar och egenskaper. Tuben är liten och smidig och enkel att bära med sig, vilket vi tycker är ganska viktigt vid just problem med torra läppar. Man vill ju inte behöva ha med sig en hel väska på alla små turer man kan ha under dagen. Läppbalsamet är ett väldigt skönt balsam att smörja in sina läppar i och det skyddar och fuktar väldigt bra under de dagarna vi provade produkten. Bra att veta är att man förutom läpparna även kan använda det till exempelvis barnens hud.


  Fördelar & Nackdelar

  • Kvalitet
  • Multifunktionell
  • Mjuka läppar


  Decubal lips & Dry Spots balm


  Tänk på detta innan du köper ett läppbalsam

  Jag har alltid haft läppbalsam ända sedan jag kan minnas.

  Under tonåren, särskilt på vintern eller när det var torrt och kallt ute, fick jag flagnande läppar som var så spruckna att det gjorde ont att le.

  För att bli av med problemet har jag försökt använda olika typer av läppbalsam, från apoteksfavoriter, men även andra kända märken. Till slut hittade jag min favorit, och jag hoppas att även du hittar det bästa läppbalsamet för just dig.

   

  När och varför du ska använda läppbalsam

  Du bör använda läppbalsam när dina läppar känns torra. Det händer oftast i kallt väder, men ibland i varmt väder när du tillbringar för mycket tid utomhus eller när du badar.

  Den aktiva ingrediensen i de flesta läppbalsam

  Det är vaselin (även kallat petrolatum). Petroleumgelé fungerar genom att skapa en vattentät barriär över hudytan. Med andra ord låser den in fukten.


  Hur fungerar vaselin?

  Petroleumgelé är ett kolväte som fungerar genom att förhindra avdunstning av vatten från huden och bilda en skyddande barriär.


  Vad finns i läppbalsam som gör att det smakar gott?

  Nästan alla läppbalsam använder någon typ av sötningsmedelför att få dem att smaka sött. Några av de vanligaste sötningsmedlen är sackarin, druvsocker och sorbitol.


  Petrolatum

  Petrolatum (även känt som vaselin) är ett ämne som har använts i mer än 100 år i hudvårdsprodukter, ofta under märkesnamn som Vaseline.

  Välja läppbalsam Om du har ett val, välj hellre en petrolatumbaserad än en som innehåller lanolin eller bivax.

  Vad gör petroleum med dina läppar?

  Petroleum hjälper inte riktigt mot torra läppar. Anledningen till att det finns i de flesta läppbalsam är att folk gillar hur det känns på läpparna och tycker att den återfuktar deras läppar.

  Bivax

  Bivax mjukgör och återfuktar läpparna. Det används också för att ge läppbalsam sin struktur.

  Lanolin eller bivax kan vara allergiframkallande, särskilt om du är allergisk mot ull eller bistick. Så det läppbalsam kommer från oljekörtlarna i fårull. Den fungerar bra som fuktgivare, men vissa experter menar att den kan orsaka en allergisk reaktion hos personer som är känsliga för ullprodukter.  Hur ska ett läppbalsam kännas?

  Läppbalsam ska få dina läppar att kännas mjuka och smidiga, men det ska inte vara för fett.


  Vad gör vaselin?

  Den bildar en vattentät barriär som förhindrar avdunstning av vatten från huden och låser därför in fukt.


  Vad finns i läppbalsam som gör att det smakar gott?

  Sötningsmedel som sackarin, dextros och sorbitol


  Frågor och svar