Spabad uppblåsbart

Uppblåsbar spabad

Bäst i test 2022


Uppblåsbar spabad

Vi har samlat massor av snygga uppblåsbara spabad som fungerar bra även på vintern. Oavsett om ni letar efter det bästa uppblåsbara spabadet eller bara ett som är riktigt billigt så har vi något åt alla på denna sida. Ett spabad som är uppblåsbart är ett billigare alternativ mot om man ska köpa och installera ett platsbyggt. Det finns dock flera saker som kan vara bra att veta innan man väljer ett uppblåsbart spabad. Vi har skrivit recensioner om flera riktigt bra alternativ samt om de som vi tycker verkar vara de allra bästa uppblåsbara spabaden i år.

.
Uppblåsbar spabad

Vad vi har tittat på

Vi valde ut flera snygga uppblåsbara spabad till denna sida utifrån flera enligt oss viktiga faktorer. Dels så har vi tittat på de egenskaper som de uppblåsbara spabaden har, men även hur de ser ut och om de passar in i trädgården. Vi har tittat på följande

Pris – Det ska var aprisvärda produkter

Värme – Ska klara av både värme och kyla

Energi - De ska ha bra isolering1. Spabad uppblåsbart 3nds rund

 

Ett härligt uppblåsbart spabad med gott om plats för upp till 6 personer. I detta paket så får man ett effektivt värmessystem som värmer upp till 40 grader, för maximal njutning. Jetstrålarna finns det gott om, detta uppblåsbara spabad har inte mindre än 130 stycken jetstrålar. Den har självklart en bubbelfunktion som gör det hela väldigt komfortabelt och mysigt. Man får även med n skyddsmatta som ger ett extra skydd samt ett skyddslock till det uppblåsbara spabadet. Att använda ett uppblåsbart spabad i denna kvalitet är en lyx som faktiskt de allra flesta har råd med. Det är ett riktigt prisvärt paket som kostar under 12 000kronor. Det får fort och enkelt att installera precis där man vill ha sitt uppblåsbara spabad. Bra att veta är att den klarar av temperaturer ner till -20 grader.


Egenskaper

 • Enkelt att installera
 • Luftkompressor 800W
 • Jetstrålar 130st
 • Volym 1200 liter
 • Personer 6st

Pris ca 12 000 kr2. Spabad uppblåsbart 3nds Classic

 

Ett snyggt uppblåsbart spabad med en ljussling i LED som lyser upp hela badet. Det får plats upp till 6 personer och vattenvolymen är på 1200 liter. Det är enkelt att installera och det blåses upp helt själv med hjälp av en 600W luftkompressor. På tio minuter har ni det installerat och klart. Det finns en användarvänligt kontrollpanel som du enkelt styr alla funktioner som detta uppblåsbara spabad har. Med de 130 stycken jetstålar som finns får ni både bubblor och ger er en väldigt komfortabel stund i vattnet. Det är ett prisvärt uppblåsbart spabad i högkvalitet för cirka 13000 kronor. Det ser snyggt ut i trädgården eller på altanen och den värmer upp till 40 frader.


Egenskaper

 • Ledslinga som lyser upp
 • Luftkompressor 600W
 • Jetstrålar 130st
 • Volym 1200 liter
 • Personer 6st

Pris ca 13 000 kr
3. Lay z spa uppblåsbart spabad

 

Ett billigt uppblåsbart spabad för cirka 7000 kronor. Du får trots priset de funktioner som man oftast letar efter i ett uppblåsbart spabad. Badet har 140 airjets som ger en skön massage i värmen. Uppvärmningsfunktionen klarar av upp till 40 grader, så ni behöver inte frysa oavsett hur kallt det är ute. Med den smarta frotsmonitorn som ser till så att den uppblåsbara spabadet inte fryser. Detta är en modell som blivit väldigt populär tack vara det låga priset. Kvaliteten är god och den är tillverkad av ett extremt tålig duraplus material. Både komforten och hållbarheten är därmed väldigt god. Storleken är för 4-6 personer, men vi rekommenderar 3-5 personer.


Egenskaper

 • Freeze Shield
 • Pump/värmare
 • Jetstrålar 140st
 • Volym 800 liter
 • Personer 3-5st

Pris ca 7 000 kr4. Uppblåsbar spabad Camaro Premium

Ett väldigt uppskattat och populärt uppblåsbart spabad för 4 personer. Det har fyra stycken sittdynor som gör att man verkligen sitter bekvämt. Med 118 airjets så kan ni även vara säkra på att få den sköna massage som man är ute efter. Maxtemperaturen är 42 grader och spabadet klarar av temperaturer ända ner till -30 grader. Det går väldigt fort att installera och kräver inte mycket mer än att trycka på en knapp för att spabadet ska blåsas upp på cirka 5 minuter. Volymen är på 700 liter, vilket gör att det passar för maximalt 4 personer. Det medföljer ett lock i syntetiskt läder som även har ett säkerhetslås, vilket kan vara bra om man har barn eller djur i närheten.


Egenskaper

 • Isoleringslock med lås
 • Jetstrålar cirka 120st
 • Volym 7000 liter
 • Personer 64st

Pris ca 8 000 kr


När du ska köpa ett uppblåsbart spabad så se till att läsa det här först.

Tänk på både komforten och utrymmet.

Först och främst ska ni avgöra hur många personer som ni tror kommer att använda det uppblåsbara spabadet. Är det endast två personer, ja då behöver ni inte ha ett speciellt stort utan kan satsa mer på komforten. Vanligaste modellerna är de uppblåsbara spabaden för 4 personer och även de för 6 personer blir alltmer populära.

Själva komforten i det uppblåsbara spabadet är en viktig del. Detta då det framför allt är en skön upplevelse man söker. Upplevelsen blir ju helt klart bäst om komforten är riktigt god. Det finns de uppblåsbara spabad som har sittplatser men även de som har någon slags liggdel. Vissa tycker om att kunna ligga ner lite mer i det uppblåsbara spabadet.  Har ni även lite platsbrist i trädgården eller på altanen eller där ni har tänkt ställa badet så kan det även vara bra att köpa en mindre modell.

Det finns gott om funktioner och härliga egenskaper även i ett uppblåsbart spabad.  Man behöver inte lägga 30 000 kronor för ett spabad längre, då det ofta fungerar minst lika bra med ett uppblåsbart spabad för under 10 000 kronor.

Varför ska man då köpa ett uppblåsbart spabad. Ja den största anledningen för många är att dels så är det väldigt prisvärt samtidigt som det kommer att förlänga er badsäsong. Man slipper även att montera samt att bygga upp ett vanligt spabad. Ett uppblåsbart spabad har oftast även en pump som blåser upp hela spabadet. Så det ända man behöver göra att trycka på en knapp så är det uppfyllt och klart på luft inom 5-10 minuter.

 

Skötsel av ett uppblåsbart spabad

Så här tar man hand om ett uppblåsbart spabad

 • Vattnet ska bytas 3 till 4 gånger per år
 • Tvätta dig själv innan du badar
 • Kontrollera pH värde
 • Rengör det uppblåsbara spabadet
 • Rengör filter och byt ut vid behov
 • Använd alltid lock när badet inte används

Vattnet ska bytas flera gånger per år. Ju oftare du byter, desto fräschare är vattnet helt enkelt. Är det många som badar så behöver ni byta oftare. Det är enkelt att byta vatten i ett uppblåsbart spabad, bara se till så man har alla slangar och kopplingar klara.

Tänk även på att ALLTID duscha innan ni badar i den uppblåsbara spabadet. Annars kommer ni dra med er en massa smuts och det går åt mer för att rengöra spabadet. Många tänker inte på detta tyvärr utan hoppar i med både mascara och gele i håret. Då blir både vattnet ofräscht samt att det  kan bli beläggningar på själva duken.


Kontrollera pH värde regelbundet med en vattentestare som ni kan läsa mer om här. Använd klortabletter och försök att ligga på ett värde mellan 2-3mg/l. Används det uppblåsbara spabader väldigt flitigt så bör ni ligga på ett högre värde än så.

Rengör det uppblåsbara spabadet när ni byter vatten. När ni byter vatten i badet så är det även dags för att rengöra själva spabadet ordentligt. Tvätta hela det uppblåsbara spabadet och gör rent allt som man kan komma åt ordentligt. Så torka hela golvet och väggar, både invändigt och utvändigt.


Rengör filtret ofta och regelbundet, på vissa modeller finns det även en varnings text i displayen som varnar när det är dags att byta eller rengöra filtret. Men oavsett så är det bra att sätta i rutin att man tar bort och rengör filtret ofta. Det är enkelt att rengöra filtret och det kan man enklast göra genom att skölja det i vanligt vatten. När filtret börjar se dåligt ut så är det dags att byta hela filtret.


När ni är färdigbadade för kvällen så är det dags att sätta på locket. Locket inte bara skyddar det uppblåsbara spabadet från smuts, pollen och löv. Det håller även bort djur som både kan skita ner badet men även drunkna i det. Det finns vissa modeller som även har ett säkerhetslås så att varken husdjur eller barn kan riskera att trilla ner i det. Det är även enerisparande med ett lock till det uppblåsbara spabadet. När locket är på så försvinner inte lika mycket värme ur vattnet. Detta är extremt viktigt under de kalla månaderna. Är inte locket på då, så finns det även risk för att det fryser och går sönder. Har man då inte använt ett lock så gäller heller inte garantin på det uppblåsbara spabadet. Det kan ju bli ett dyrt misstag.


Egenskaper att veta om

 

Värme

Värmen i ett uppblåsbart spabad kan i regel värmas upp till runt 40 grader. Man kan självklart själv ställa in önskad temperatur i kontrollpanelen, så att man exempelvis på sommaren får det lite mer svalkande och på vintern mera värme i badet. Det tar en stund för ett uppblåsbart spabad att komma upp i temperatur, så räkna med cirka 2 grader per timme. Vill ni exempelvis ha 30 grader och ni har fyllt upp spabadet med 20 gradigt vatten så kommer det med andra ord att ta cirka 5 timmar att komma upp i rätt temperatur.

De klara oftast även av temperaturer ner till -20 till -30 grader. Detta gör ju det då möjligt att även bada hela året runt. Men som sagt här ska ni inte glömma bort att använda er av locket.


Munstycke & bubblor

Alla uppblåsbara spabad har massor av inbyggda munstycken som ger massage och bubblor. Antal som finns varierar ganska stort, men vanligtvist så finns det mellan 100 till 140 stycken i ett uppblåsbart spabad. Man kan antingen styra dessa genom kontrollpanelen eller genom en fjärrkontoll om spabadet är utrustad med en sådan. Med en fjärrkontroll så kan man skönt sitta på sin plats och styra hela badet och des massage egenskaper.


Belysning

Det finns både uppblåsbara spabad som redan har en belysning och de som kommer utan. Köper man ett uppblåsbart spabad med en LED-belysning så behöver man inte tänka så mycket mer på det. Men om du har köpt ett som inte har det så kan man ofta köpa till ett sådan efteråt. Man kan lägga vissa LED belysningar i botten på ett uppblåsbart spabad för att få en riktigt mysig känsla. Man kan ju självklart även installera en extern belysning där det uppblåsbara spabadet ska stå för att få till en riktigt trevlig belysning.


Ozon

Tänk på att de allra flesta uppblåsbara spabaden har en ganska effektiv ozonrengöring. En ozonrengörare är ett effektivt sätt för spabadet att rengöra vattnet i badet. Faktiskt så är det så att det kan minska ditt behov av klor i vattnet upp till över 60 procent. Klor ska man gärna använda för att rengöra vattnet, men i stora mängder så är det varken bra för badgästerna eller för vår miljö.


Installera ett uppblåsbart spabad

I regel så behövs det inte mycket mer än lite el och sedan trycka på en knapp för att blåsa upp hela det uppblåsbara spabadet. Det följer med instruktioner på hur man ska gå tillväga och oftast så är allt klar på mindre än 10 minuter. Det är en klar fördel om man exempelvis vill ta med sig badet någon annanstans.


Håll nere energiförbrukningen

Man kan faktiskt hålla nere energiförbrukningen en hel del bara genom att tänka till lite. Först och främst så kan man titta på ett uppblåsbart spabad som har en isolerad botten. Då kommer det att skydda mot kylan som kan komma från backen. Man kan även se till så att det uppblåsbara spabadet står på en trall eller något som redan är isolerad och hjälper till att skydda mot kylan. Så ska man ställa badet på trädgården, se till så att du väljer en bra plats där det går att skydda bäst mot kylan. Det finns i regel med ett energilock när man köper ett uppblåsbart spabad. Detta lock är en väldigt viktig del i just energiförbrukningen. Den håller kvar värmen i badet, vilket i sig då minskar elförbrukningen.

Vilka temperaturer klarar ett uppblåsbart spabad av?

Normalt sätt så klarar de allra flesta modeller av uppblåsbara spabad att värma upp till cirka 40 grader varmt. De klarar även av temperaturer ner mot -20 till -30 grader. Allt beror på vilken modell ni väljer att köpa.


Hur mycket ström drar ett uppblåsbart spabad?

Ett uppblåsbart spabad drar allt mellan 250-550 kWh per månad. Detta beror främst på vilken temperatur ni har valt samt hur bra isolering det uppblåsbara spabadet har.


Vad kostar ett uppblåsbart spabad per månad?

Det kostar cirka 4000 kronor per år att ha igång ett uppblåsbart spabad. Detta om man räknar på att det drar cirka 3600kwh per år.


Hur ofta ska man byta vatten i ett uppblåsbart spabad?

Du bör minst byta vattnet 3-4 gånger per år. Allt beror på hur mycket ni använder det uppblåsbara spabadet. Badar ni mycket så bör ni byta oftare.


Frågor och svar