Spabad

Spabad bäst i test

Snygga spabad


Bästa spabadet

Ett spabad är något som alla nuförtiden kan unna sig, detta då ett spabad inte längre är jättedyrt och det finns många olika leverantörer att välja mellan. Vi tycker att ett spabad både ska vara snyggt att titta på men även väldigt skönt att använda. Det finns oftast mellan 50 till 100 munstycken i ett spbad som ordnar både bubblor och massage. Oavsett om ni söker efter ett uppblåsbart spabad eller ett spabad för utomhus så hittar ni på denna sida flera stycken av de allra bästa spabaden i år.
Spabad bäst i test

Spabad bäst i test, hur valde vi?

Vi valde ut flera modeller av spabad för att göra testet. Efter att vi valt ut så tittade vi på flera olika punkter för att jämföra och komma fram till det spabad som vi tycker är det bästa.


Pris – Det ska vara prisvärt

Kvalitet – Det ska vara av hög kvalitet

Egenskaper - Det ska ha gott om egenskaper

Munstycken - Det ska vara gott om munstycken


Nordpool utespa Abisko


1. Nordpool utespa Abisko

Detta är vår testvinnare som har allt och lite till. Det är ett utespa som har plats för fem badande. Spabadet har 1 liggandes plats för kroppsmassage samt även en för sittande. Vattenkapaciteten är stor och spabadet rymmer hela 1800 liter. Med en vattenpump och en effektiv cirkulationspump så driver spabadet hela 74 stycken munstycken. Isoleringen håller värmen bra och du kommer få en härlig njutning i detta spabad oavsett vädret ute.


Fördelar

Upp till 5 personer

 • 1 liggplats
 • 74 munstycken
 • 1800 liter
 • Vattenfall
 • Bäst i test2. Spabad cleanse 816c

Ett lite lyxigare spabad som har 2 liggplatser samt 3 sittplatser. Spabadet kommer med en effektiv assagepump med två hastigheter samt en värmare på 3kw. Det finns ett vattenfall med led belysning samt radio eller bluetooth uppspelning genom ”pop-up högtalare” . Spabadet har 42 munstycken som ger en skön massage alla dagar om året. Spabadet har en även en effektiv isolering och likaså rören.  Det finns gott om massage möjligheter så som exempelvis, nackmassage, fotmassage, benmassage, direktmassage och rotationsmassage.


Fördelar

 • 2 liggplatser
 • 3 sittplatser
 • Temp 15-42 c
 • Antifrysläge
 • Lyxigt


Spabad cleanse 816c
5star


3. Uppblåsbar Spabad classic gemproducts

Ett uppblåsbart spabad som har en Led belysning som lyser upp vattnet med massor av härliga färger som ni själva styr med fjärrkontrollen. Detta är ett välisolerat och lättskött uppblåsbart spabad som rymmer upp till 6 personer. Spabadet klarar av temperaturer ner till minus 20 grader med ett lock. Du får med detta spabad hela 130 jetstrålar som ger massage och härliga bubblor.


Fördelar

 • Uppblåsbart
 • Billigt
 • 130 jetstrålar


Uppblåsbar Spabad classic gemproducts
4star


4. Spabad Utespa arrendal

Ett spabad från Norrsken som har en snygg design och för dig som vill ha högsta kvalitet. Arrendal är ett rymligt och riktigt stort spabad för hela familjen. Med en vattenvolym på 1400 liter och 3 sittplatser samt 2 liggplatser så förstår man att alla kommer att få en härlig stund. Spabadet har 43 jets samt 3 kuddar som gör att man sitter bekvämt. Led belysningen ger en extra mys faktor samtidigt som det går att lysa upp utsidan. Även vattenfallet har ett snygg led ljus som ger en skön känsla. Ett snyggt spabad helt enkelt.


Fördelar

 • Snyggt
 • Stilrent
 • 43 jetstrålar
 • 1400 liter


Sandfilterpump
5star


5. Spabad Utespa Sarek

Sarek utespa från Nordpool har en snygg svart design med en vit insida. Du får en underbar njutning i form av massage med hjälp av de 50 stycken kraftiga munstyckena. Du kan även njuta av spabadet tillsammans med vänner då detta spabad rymmer 5 personer. Det finns två sköna liggplatser samt 3 sittplatser. Att bada i spabad är en skön upplevelse både under sommar och vintertiden. Vattenvolymen är på 1600 liter och isoleringen är god med hjälp av en 2-skikkts R10 isolering. Spabadet Sarek är även utrustad med Led slingor så att man får en inbjudande känsla.


Egenskaper

Snyggt spabad

Prisvärt

2 liggplatser

50 munstycken

Upp till 5 personer


Spabad Utespa Sarek
5star
Nordpool Utespa Oden


6. Nordpool Utespa Oden

Nordpool har ett riktigt snyggt och härligt spabad i form av denna Oden modell. Förutom utseendet som är väldigt inbjudande så har även detta spabad en väldigt låg ljudnivå. Det är ett av de tystaste spabaden som vi har hittat. Det finns gott om munstycken som ger bubblor och massage. Det är hela 57 stycken kraftfulla munstycken som ger en skön massage. Det finns plats för 7 personer varav 2 platser är ligglounger. Belysningen av Led ger en snygg känsla.

 

Egenskaper

 • Upp till 7personer
 • 2 liggplatser
 • 4 nackkuddar


När man ska köpa ett Spabad


När man ska köpa ett spabad tänk på att välja rätt storlekför dig och din familj. När du funderar på storleken på ditt spabad bör du ta hänsyn till var den ska placeras. Ett större spabad kan kräva mer utrymme för att manövrera runt det om du planerar att installera det i ett livligt område, t.ex. mitt på gräsmattan eller vid poolen. Det är också värt att tänka på hur många personer kommer att använda den. Om du har en stor familj eller om du ofta ska vara värd för sociala sammankomster är en större badtunna förmodligen ett bättre val.

En stor fördel med uppblåsbara spabad är att de är lätta att transportera och prisvärda - inte bara att köpa utan också att flytta runt i hemmet och att resa med dem.

Men nu har vi tittat främst på spabad som bör installeras på tomten. Dessa håller en hög kvalitet och kommer hålla i många år. Vi hoppas att ni har fått gott om inspiration till ett spabad på altan eller i trädgården kanske.

Köp spabad under rea eller vid speciella erbjudanden.

Ofta kan man man hitta ett riktigt bra erbjudande på ett spabad. Det kan då vara fördelaktigt att passa på att köpa det just då. Men även om det inte förtillfället kanske finns några bra erbjudande så kommer det ofta ut spabad på rea. Under rean kan man ofta hitta väldigt bra fynd på just spabad så håll ögonen öppna efter dessa. Man kan spara gott om pengar på att köpa ett spabad just under rean.


Om man får grumligt vatten i spabadet.

Kom ihåg att spabad behöver underhåll varje vecka. Filtrera vattnet regelbundet med en filterrenare för att hålla det rent och klart.

Använd de produkter som tillhandahålls av tillverkaren av ditt spabad för denna process. Tillsätt klor för att desinficera vattnet, men använd inte för mycket! Och se till att hålla dig borta från starka kemikalier som blekmedel vilket kan skada spabadets komponenter.

Du kan också använda kemikalier för att höja vattnets pH-värde, men bara om instruktionerna för detta ingår i din modell. (Om du är osäker på detta kan du kontakta kundtjänsten i den spabadbutik där du köpte din badtunna)

När du rengör och underhåller dit spabad ska du alltid följa tillverkarens underhållsinstruktioner.

När ditt uppblåsbara spabad blir äldre kan det bli svårt att upprätthålla den perfekta vattenbalansen. Detta gäller särskilt om du inte använder tabletter i ditt uppblåsbara spabad eller om du inte rengör filtret efter varje användning.

Se därför till att du håller ett regelbundet underhållschema. På så sätt kan du se till att din uppblåsbara badtunna är lätt att använda och underhålla och att badtunnan är säker för alla som använder den.


Spabad som är nedsänkt i altanen.

Kom ihåg att ditt spabad ska placeras på en jämn mark. Placera den aldrig på sand eller ojämna ytor, vilket kan orsaka permanenta skador på badkarets konstruktion och funktioner. Om din uteplats inte är jämn kan du överväga att installera ett trädäck bredvid spabadet för att skapa en plan yta där du kan njuta av bubbelpoolen.


Spabad på altan

Om du vill placera ditt spabad på ett trädäck eller en plattform ska du se till att det är tillverkat av tryckimpregnerat trä och att det har byggts speciellt för detta ändamål. Kom ihåg att badkaret kommer att stå på denna yta i många år, så den bör vara gjord för att klara alla väderförhållanden. Om din uteplats bara är en enkel betongplatta bör du överväga att lägga ner någon typ av golv innan du placerar ditt spabad ovanpå. En presenning eller matta av vinyl skulle fungera bra för detta ändamål.


Spabad inomhus

Spabad inomhus är ofta mycket dyra, men de är också mycket lyxiga. spabad i ditt hem och njuta av den komfort och avkoppling som en badtunna kan ge dig var som helst. Du kan hitta många olika modeller av fantastiska spabad för inomhusbruk som passar på vilken plats som helst i ditt hus eller din lägenhet.


Tänk på vilket spabad som passar er bäst.

Vilket är det bästa spabadet för dig? Ett nygift par kanske vill ha ett romantiskt spabad med fyra platser och levande ljus. Å andra sidan skulle en familj på fem personer förmodligen passa bättre i en större modell med gott om plats att röra sig i. Antalet frågor som man måste ta hänsyn till när man köper sitt idealiska spabad är så många. Att hitta rätt spabad är viktigt för din hälsa, säkerhet och komfort.


Egenskaper för ett bra spabad

Material - Rostfritt stål eller akryl är två populära val. Om det behandlas väl kommer rostfritt stål inte att repa sig lika lätt som akryl. Det är också bättre på att behålla värmen än akryl. Å andra sidan är akryl är billigare, reptålig och lätt.

Funktion - Om du letar efter ett bubbelbad för terapeutiska ändamål eller för att hjälpa till med muskelvärk och smärta bör du överväga ett badkar som är särskilt utformat för detta ändamål. Spabad som bara används tillfälligt kan vara tillverkade av olika material.


Placering

För en mer lyxig känsla är det bäst att placera badkaret utomhus. Du måste dock komma ihåg att din badtunna kräver el- och vattenförsörjning. Om vädret inte samarbetar kommer du inte heller att kunna använda det. Du kan installera ett vikbart skydd eller hålla det inomhus under vintermånaderna. Eller så badar man året runt. Det är ju en fördel med ett utomhusspa att man kan bada även på vintern. Ni kanske vill ha ett insynsskydd så att man får bada ifred. Ska ni ställa spabadet på altanen så är det viktigt att se till så altanen klarar av vikten. Många bygger även in spabadet i altanen. Det brukar bli väldigt snyggt.


Storlek

Storleken du väljer beror på hur många personer som kan använda den bekvämt. Om spabadet är för litet kan du känna dig trång. Å andra sidan vill du inte ha ett för stort spabad. Ju större det är, desto mer energi förbrukar det.


Vatten & El

Om du vill använda din badtunna året runt behöver du ha både el och avlopp där spabadet ska vara. Elektricitet behövs för värmaren och filtreringssystemet. Om du ska placera spabadet på en uteplats ska du komma ihåg att du behöver både el och vatten på uteplatsen. Om du inte gör detta kan det leda till översvämningar och andra problem.


Garanti och underhåll

En garanti är definitivt en viktig sak att tänka på när du ska köpa et spabad. Det är sällan något går fel, men om det ändå händer vill du veta att dina pengar är skyddade.

Underhållet av ditt spabad kan göras på egen hand eller av ett professionellt serviceföretag beroende på systemets komplexitet och hur ofta du använder det. De flesta spabad är ganska enkla att underhålla.

Det finns olika modeller av spabadpå marknaden. Det är därför viktigt att du fastställer dina behov och hittar en badtunna som passar dem bäst.


Spabad av Akryl & Plast

Spabad i plast är enkla att underhålla. De finns också i många olika modeller och storlekar.

Akryl är en halvstyv plast som är reptålig. Spabad i akryl är extremt hållbara, om de behandlas väl kan de hålla i 10 eller fler år. De är också mycket lätta att rengöra eftersom smutspartiklar inte fastnar i ytan på en bubbelpool. Akryl är också mer ogenomskinligt än de flesta andra plasttyper, vilket gör att akrylbadkar är bra för utsikten.


Rostfritt spabad

Spabad i rostfritt stål är mycket lätta att underhålla och rengöra. De behåller värmen väl och är imiterande - de ser ut som äkta rostfritt stål under vatten så de skapar en känsla av lyx runt ditt utomhusspa. Även om de är tunga på grund av sin solida stålkonstruktion är badtunnor i rostfritt stål lätta att installera om du har utrymme.

Spabad i akryl och rostfritt stål finns både som portabla och inbyggda, beroende på vad du föredrar.


Uppblåsbart spabad

Uppblåsbart spabad är den mest prisvärda typen av bubbelpool. De är lätta att installera och har ibland funktioner som uppblåsbara bänkar, belysning eller till och med inbyggda stereosystem. De är lätta att transportera så att du kan ta med dig den om du flyttar eller använda den hos en vän. Även om de kanske inte håller lika länge som andra typer av Spabad är de fortfarande ett ekonomiskt val.

Det har blivit väldigt populärt senaste åren med uppblåsbara spabad och mycket är tack vare kvaliteten och priset. De är också mycket lätta att underhålla, vilket återspeglas i prislappen. De billigaste uppblåsbara spabaden börjar runt ett par tusen kronor upp till 15 000 kronor.


Spabad i trä

Spabad i trä ger dig stort värde för pengarna. Trä är mycket starkt och håller värmen bra, så spabadet värms upp mycket snabbt. Du kan till och med använda trä för att bygga ditt eget spabad - allt du behöver är några enkla gör-det-själv-kunskaper och gott om tid!


Det bästa sättet att välja badtunna är att besöka ett utställningsrum där du kan prova dem. Det är inte alltid möjligt att få denna möjlighet, särskilt om du redan har ett spabad i åtanke som du vill köpa online. I det fallet kan det vara till hjälp att läsa recensioner från andra kunder eller till och med prata med någon som nyligen har köpt ett spabad.


Var kan man placera spabadet?

Så länge platsen är jämn spelar det ingen roll var du placerar din uppblåsbara badtunna. Välj dock en skuggig plats för att undvika att den överhettas om vädret är varmt.


Hur ofta måste man rengöra ett spabad?

Du måste rengöra och underhålla ditt uppblåsbara spabad varje vecka och filtrera vattnet regelbundet med en filterrengörare. Se till att hålla dig borta från starka kemikalier som blekmedel, som kan skada spabadets komponenter. 


Hur ofta byta vatten i ett spabad?

Du behöver i regel byta vattnet 2 till 4 gånger per år i ett spabad. Detta beror främst på hur många som använder spabadet samt hur ofta det används. 


Vad tillverkas spabad av?

Spabad är i allmänhet tillverkade av polymerer, som akryl eller glasfiber. Det finns också spabad av trä, men de värms inte lika snabbt och kostar mer.


Hur underhåller jag mitt spabad?

De flesta moderna spabad kräver lite underhåll. Du behöver bara se till att kemikalierna är balanserade, och det borde vara ganska underhållsfritt.
Frågor och svar