Poolrobot

Poolrobot bäst i test

Bästa poolrobot 2022


Bästa poolroboten 2021

Vi har tittat på flera modeller av poolrobotar för att se om vi kunde hitta den vi tycker verkar vara den bästa poolroboten i år. En poolrobot har man för att rengöra poolen med på effektivasste sättet. Borta är dagarna då man gick omkring med en håv för att få bort så mycket smuts man kunde. Nu startar man bara upp poolroboten så gör den sedan rengöringen extremt effektivt och enkelt för dig som poolägare. Det finns flera olika modeller av poolrobotar, de som man bara trycker på en knapp och de som man kan styra själv med hjälp av en app. Vi hoppas att ni kommer att hitta en poolrobot på denna sida som kommer att göra sommaren mycket enklare.


poolrobot bäst i test

Hur vi valde ut de bästa poolrobotarna

Vi tittade på flera punkter när vi jämförde poolrobotar. De viktigaste delarna när man ska köpa en poolrobot tycker vi är:


Prestanda – Hur effektiv är pooldamsugaren

Pris – är produkten prisvärd

Kvalitet – Hur är kvaliteten, detta är viktigt så att den håller länge

Swim & Fun poolraptor
5star


1. Swim & Fun poolraptor

Med denna poolrobot så kan ni få hela poolen rengjord automatiskt. Poolraptor är en riktig användar vänlig poolrobot som inte bara kan rengöra hela poolen utan även på en och samma batteriladdning. Denna poolrobot klarar av hela bottnen, sidorna och vattenytan. Med andra ord får ni mer tid till annat. Kan det bli mycket bättre? Ja de kan de faktiskt, ni kan med den smarta appen styra och kontrollera poolroboten som ni vill.

Det finns även tre olika rengöringsprogram att välja mellan. När poolen är rengjord och klar så åker roboten upp till ytan.

Poolroboten är enkel att rengöra och du kommer snabbt och smidigt åt de två filtrena på toppen av roboten. Mycket enklare kan det inte bli.


"En av de bästa poolrobotarna"


Fördelar

 • Klarar av hela poolen
 • Smidig App
 • 3 rengöringsprogram
 • Lätt att rengöra
 • Styr manuellt med appen  2. Poolrobot frisbee

  Poolroboten Frisbee FX2 är en väldigt populär poolrobot för de mindre poolerna. Det är en sladdlös poolrobot som klarar av att suga upp smuts från botten av poolen på en yta runt 25m2. När poolroboten Frisbee är klar med dammsugningen av poolbotten så drar du enkelt upp roboten med hjälp av det flytande repet. När du ska rengöra poolroboten så gör du det enkelt och snabbt.

  En laddning av Poolroboten Frisbee FX2 ger hela 60minuter körning och tar endast 6-8 timmar att ladda, vilket är riktigt bra. Poolroboten Frisbee har ett smart och effektivt filtersystem som kombinerat med vattenvårdsprodukter kommer att göra din pool både kristallklar och väldigt inbjudande.


  Egenskaper

  • Upp till 25 m2
  • 60 min körning
  • Sladdlös
  • Enkel rengöring
  • Billig poolrobot


  Poolrobot frisbee
  4star


  3. Bwt D 300 App Poolrobot

  Denna poolroboten från BWT är även den en av de bästa poolrobotarna. Detta är främst för dig som vill ha det bästa på marknaden och inte bryr sig om priset. Detta då denna poolrobot har ett ganska högt pris, men som med allt så får man vad man betalar för. BWT D300 har allt och lite till. Den klarar självklart av att rengöra både golv väggar och ytan på ett effektivt sätt. Du kan koppla upp dig mot roboten med bluetooth och använda dig sedan av en app.

  Detta är en riktigt användarvänlig poolrobot som både är enkel att använda samt att rengöra.


  Fördelar

  • App funktion
  • Bluetooth
  • Transportvagn
  • Effektiv rengöring


  Bwt D 300 App Poolrobot
  5star


  4. Hayward Acuashark poolrobot

  Här har vi en poolrobot som klarar av upp till 70 m2. Med denna poolrobot så får ni inte bara botten rengjord från alger och små partiklar, utan den tvättar även ren sidorna på poolen och vattenytan. På grund av den nya ASCL-mikroprocessorn så blir även rengöringsprocessen betydligt effektivare. Poolroboten justerar automatiskt rengöringen varje gång så att det ska bli så optimalt som möjligt. Aquashark använder sig av en aktiv skumborste och ett effektiv filter.


  Fördelar

  • Effektiv rengöring
  • Upp till 70 m2
  • Aktiv skumborste
  • Botten, sidor och vattenlinje


  Hayward Acuashark poolrobot
  4star
  Activepool 7320
  5star


  5. Activepool 7320

  Detta är en riktigt prisvärd poolroboten som ni bör titta närmare på. Den samlar effektivt upp all smuts från poolen med sin 50 centimeter breda rengöringsbredd. Roboten använder sig av ett smart navigationssystem som inte bara säkrar bottnen utan även sidorna blir effektiv rengjorda. Activepool 7320 är till för pooler upp till 11x5 meter, vilket gör att den passar i de flesta poolerna. Med fyra sidoborstar och primärbostar så sugs enkelt all smuts upp från både sidorna och botten.

  Väldigt enkel att använda, bara lägg den i vattnet och sätt på, så gör roboten resten.


  Fördelar

  • Rengöring av hela poolen
  • Upp till 11 x 5m
  • 50 cm rengöringsbredd
  • Timer 1h /3 h
  • Billig poolrobot


  Maytronics Dolphin E20
  5star


  6. Maytronics Dolphin E20

  Poolroboten Maytronics Dolphin E20 rengör din pool från bakterirer, smuts och alger på ett effektivt sätt. Detta är en väldigt populär poolrobot som rengör pooler upp till 50 m2. Tack vare Cleverclean systemet så hittar roboten smutsen mycket effektivt. Den rengör sedan med hjälp av skrubbande och insuget poolen på ett ypperligt sätt. Poolroboten har ett både kompakt och lätt design som även är extremt användarvänlig. Rengöring är enkel som den ska vara, där man helt enkelt tar bort filtret och sedan rengör det.


  Fördelar

  • Upp till 50 m2
  • Borstar
  • Rengör botten och sidor
  • Cleverclean teknologi


  Zodiac Poolrobot
  5star


  7. Zodiac Poolrobot

  Poolrobot zodiac RT 2100 är en väldigt smidig och effektiv poolrobot som blivit populär bland Sveriges poolägare. Dels så är denna poolrobot väldigt prisvärd, runt 8000 kronor. För detta får ni en lätt poolrobot med endast en vikt på 5,5kg. Den låga vikten är en stor fördel när man ska rengöra och hantera poolroboten. Den har ett intelligent styrsystem som kör hela bassängen utan att du själv behöver styra den. Med borstfunktionen så blir poolen även garanterat en maximal rengörin. Zodiac poolrobot borstar loss smutsen och suger sedan upp den väldigt effektivt.


  Egenskaper

  • Upp till 32m2
  • Borstar
  • Låg vikt
  • Prisvärd  Vad ska man tänka på när du letar efter den bästa poolroboten

  Under årens lopp har poolrobotar förvandlats från en dyr lyx till ett bekvämt och pålitligt verktyg för att minska underhållet av poolen. På dagens marknad finns det ett brett utbud av modeller från olika tillverkare. Många av dessa modeller varierar inte bara i pris utan även i kvalitet, effektivitet och användarvänlighet. Att hålla poolen ren kan vara ett jobbigt arbete för alla poolägare. För att göra processen mindre rörig, tidskrävande och tröttsam har avancerade poolrobotar utformats. Flera märken tillverkar dessa maskiner, men det finns flera som sticker ut från de andra på grund av deras högteknologiska design, effektiva prestanda och anmärkningsvärda funktioner.


  Köpa din första poolrobot

  Oavsett om du har en liten eller stor pool är det viktigt att förstå hur dessa robotar fungerar och vilka funktioner de har. Innan du köper en enhet bör du överväga poolens storlek samt dess placering i ditt hem. Det finns två huvudtyper av rengöringsenheter: de som behöver tillgång till en ramp är dränkbara, medan de som behöver tillgång till en skimmer är avsedda för pooler i mark.

  Efter att ha övervägt variablerna bör du fråga dig själv vad du vill ha ut av en robotpoolrengörare. Om du främst vill spara pengar på kemikalier är det viktigt att köpa en med ett effektivt filtersystem. Å andra sidan, om du vill spara tid är det viktigt att leta efter en som har en fjärrkontroll eller en app som låter dig starta den på distans.


  Vilka är de bästa poolrobotarna på marknaden?

  Ett av de mest populära märkena är Swim and fun; deras maskiner är utformade för att vara effektiva och hållbara, vilket gör dem perfekta för tung användning i alla typer av pooler. Andra pålitliga märken är Maytronics och Zodiac.


  Vad man kan förvänta sig av en bra poolrobot.

  Det finns många anledningar till att det är fördelaktigt att köpa en robotpoolrengörare. För det första kan du spara pengar på kemikalier genom att använda det effektiva filtreringssystemet. För det andra cirkuleras och filtreras vattnet i poolen ständigt; detta eliminerar skräp och bakterier samtidigt som det grönfärgade vattnet minskar. Poolrobotar använder också mindre energi än vanliga rengöringsmaskiner. Många enheter har också lampor på rengöringsapparaten, vilket gör att du kan använda den även på natten.

  Det finns flera faktorer som har förvandlat poolrobotar från dyra lyxartiklar till avancerade verktyg för att minska underhållet av poolen. De främsta skälen till att de har blivit så populära är att det behövs väldigt lite eget arbeta av rengöring av poolen. Det behövs till exempel inga sladdar för att koppla in poolrensaren för att den ska börja rengöra.


  Flera funktioner en poolrobot kan ha

  1. Fyrhjulsdrift -drivet drivet för att följa bassängens botten. Det finns modeller som har en tank eller påse som kan ta med sig små skräp medan andra har ett alternativ där du kan ansluta en dammsugarslang för att rensa upp större partiklar. Slutligen har vissa robotar även specialfunktioner som filter och lampor för ökad bekvämlighet.
  2. App - Med detta kan du starta rengöringsmaskinen på avstånd och få mer kontroll över användningen. Det är perfekt för dem som vill spara tid och kraft på rengöringsarbeten eller för dem med mycket stora pooler som behöver daglig uppmärksamhet. Om du letar efter en robotpoolrengörare som använder en app i stället för en fjärrkontroll, försök att hitta en som har en vridbar kabel. Det gör det lättare att komma åt svåra områden som hörn och väggar. Håll också utkik efter ett system för kontroll av vattentryck (WPCS), som gör att du kan hålla reda på hur mycket kraft som går åt till rengöring så att du kan bestämma vilken typ av inställningar som ska användas vid olika tillfällen.
  3. Hållbarhet - Det är viktigt att välja en poolrobot som är tillverkad av tåliga material. Den ska ge hög prestanda och vara tillräckligt hållbar för att fungera bra i saltvattenpooler. Se till att höljet inte tillåter smuts att tränga in, men också att det inte begränsar luftflödet.
  4. Pris - Beroende på din budget kan du hitta ett brett utbud av poolrobotar med olika funktioner. Om du letar efter ett prisvärt alternativ kan du överväga icke-motoriserade poolrensare som drivs manuellt. De använder ofta den enklaste tekniken och är perfekta för mindre pooler. Vissa modeller fungerar även som skummare, vilket kan spara pengar på att behöva köpa två olika produkter.


  Tänk även på vilken typ av pool som roboten ska användas i.


  Poolen storlek - hur lång är kabeln på poolroboten. Detta har ju en ganska stor påverkan på hur stor yta som poolroboten klarar av att hantera och rengöra.


  Trappor - Vissa poolrobotar klara enkelt av trappor medans andra billigare alternativ inte gör detta


  Väggar - De bättre modellerna av poolrobotar klarar av väggarna på en pool väldigt bra.


  Poolgolv - Poolgolvet klarar alla poolrobotar av på ett bra sätt


  Rengöra en pool ett svårt jobb.

  Även om det verkar som om allt du behöver göra är att bara hälla några klortabletter i vattnet och vänta i några timmar, så är det mycket mer som händer under ytan - bokstavligen - än vad som syns på ytan.

  Det finns flera saker som kan gå fel under denna process: Om för mycket klor placeras i poolen kan badgästerna utsättas för giftiga halter av klorgas. Om inte tillräckligt mycket klor tillsätts i poolen blir den dessutom en attraktiv grogrund för bakterier och alger, vilket gör vattnet grumligt och grönt eller ännu värre - oanvändbart.

  För att undvika dessa problem och andra problem så kan man göra tester av vattnet. Det är viktigt att veta hur mycket klor som ska tillsättas och när.

  Hur man testar poolvattnet

  För att se till att din pool är ordentligt klorerad året runt är det viktigt att testa vattnet en gång i veckan eller varannan vecka. Du måste göra detta så att du kan upprätthålla rätt klornivå under hela säsongen. Detta kommer att hjälpa till att hålla din pool på en säker och frisknivå. Enklaste sättet att testa vattnet är med en av de bästa vattentestare för pool

  Städa poolen med hjälp aven bra filterrengörare

  Innan du testar vattnet ska du rengöra poolfiltret med en tryck- eller sugrengörare. Detta ökar noggrannheten i din kloravläsning och optimerar cirkulationshastigheten för poolvattnet. Byt även ut eventuell sand i filtret för att förhindra skador på din poolpump längre fram. Läs mer om bästa poolpumpen


  En bra poolrobot städar poolen på ett effektivt sätt

  Då det finns många olika modeller och prisklasser på en poolrobot så har de även olika egenskaper. Det finns de poolrobotar som gör rent poolen på alla ställen så som botten, väggar och vid vattenytan. Sedan finns det de modeller av poolrobotar som kanske endast städar effektivt på poolbotten.

  Den använder ett särskilt program för att rengöra alla delar av poolen, vilket ger bättre resultat. Dessutom hjälper användningen av en robotrengörare till att spara på kemikalier och underhållskostnader. Poolroboten filtrerar vattnen och borstar samt suger upp skräp från golv och botten av poolen. Resultatet blir att smutsen försvinner och vattenkvaliteten höjs.

  Se till att läsa produktbeskrivningar noggrant


  Innan du köper en poolrobot ska du se till att alla specifikationer som ni vill ha nämns i beskrivningen.


  Kvalitet

  När du köper en poolrobot måste du tänka på att inte alla modeller är perfekta för din pool. Du hittar dem med olika funktioner och priser. Det är viktigt att vattenpumpen är tillräckligt stark för att suga upp större skräp från poolens golv och väggar. Se också till att den släpper ut vatten för rengöringsprocesser på rätt sätt. Det finns billiga poolrobotar som ofta är av usel kvalitet, så se till att ni köper en poolrobot av ett välkänt kvalitetsmärke.


  Konstruktionen

  En annan viktig punkt att ta hänsyn till är designen av poolrobotar. Anordningar för pooler finns i olika storlekar och former, vilket gör dem lämpliga för alla typer av pooler. Det finns till och med modeller som kan placeras på botten för att rengöra poolgolvet i en vinkel.


  Motoreffekt

  Motorn avgör hur bra den rengör din pool. Ju starkare motorn, desto bättre rengörs din pool. Till exempel har en poolrobot med en pumpeffekt på 1,5 hästkrafter bättre rengöringsprestanda än en enhet med en pumpeffekt på 0,75 hästkrafter


  Pris

  Slutligen är det viktigt att veta vad du kan spendera på en ny poolrobot och om du vill köpa en överhuvudtaget. En poolrobot kostar en hel del om man vill ha en riktigt bra. Men det tycker vi är helt klart värt pengarna.


  Vilken poolrobot ska jag välja?

  Du ska välja en poolrobot efter dina behov, budget och vilken slags pool ni har. 


  Vad kostar en poolrobot?

  Det skiljer sig ganska mycket på pris mellan alla olika modeller på poolrobotar. De billigaste kostar runt 1500 kronor o de mer lyxigare och bättre kan kosta upp mot 20 000 kronor. En poolrobot av hög kvalitet brukar kostar runt 8000 -10 000 kr.


  Varför ska man använda sig av en poolrobot?

  Poolroboten minskar städtiden med upp till 3 timmar. Den använder ett särskilt program för att rengöra alla delar av poolen, vilket ger bättre resultat. Dessutom hjälper användningen av en robotrengörare till att spara på kemikalier och underhållskostnader. Poolrboten filtrerar vattnen och borstar samt suger upp skräp från golv och botten av poolen. Resultatet blir att smutsen försvinner och vattenkvaliteten höjs.


  Fungerar en poolrobot bra i en markburen pool?

  En poolrobot fungerar mycket bra med markburen pooler, men det är viktigt att du vet hur den ska användas innan du köper en. Se till att enhetens utformning passar din pool och därmed garanterar optimal prestanda för just din pool.


  Vad är den viktigaste faktorn att tänka på när man köper en fjärrstyrd poolrobot?

  Utformningen och priset på en fjärrstyrd poolrobot är mycket viktiga faktorer. Se dessutom till att den har alla de funktioner du vill ha, till exempel hjul för enkel förflyttning över plattor eller manuell kontroll.
  Frågor och svar