Vattentestare pool

Bästa Vattentestare pool

Bäst i test 2022


Bästa vattentestaren

Det är viktigt att ni som poolägare verkligen har koll på alla värdena i poolvattnet. Med en bra vattentestare så kan ni snabbt och smidigt få fram massor utav viktiga värden. Några av de viktigaste som man inte får missa är klor, Ph och Alkalinitet. Alla pooltestare på denna sida klarar av dessa punkter. För att hjälpa er hitta den bästa pooltestaren så har vi valt ut flera produkter som vi tycker verkar vara de bästa vattentestarna för pool i år.

Denna sida innehåller annonslänkar


Bästa vattentestare pool

Vilken vattentestare är den bästa?

Vi har tittat på dessa punkter för att välja ut de produkter som vi har på denna sida.

Användarvänlig – Är produkten enkel att använda

Pris – Är pooltestaren prisvärd

Kvalitet – Är kvaliteten god

Mät resultat – Får man exakta resultat


Vattentestare Ico Wifi + Bluetooth
5 star


1. Vattentestare Ico Wifi + Bluetooth

Ico vattentestare är riktigt lyxmätare. Den mäter automatiskt poolens vattenkvalitet en gång i timmen och resultatet kan ni läsa av i mobiltelefonen. Man kan även få den att skicka pushnotiser om det är något som behöver åtgärdas. Sensorena mäter vattentemperatur, Ph värde, Redox (klor) och salt och mineraler. Den ligger endast 1 centimeter över vattenytan vilket gör att den även är användabar under pooltäcket eller taket.  Med Wifi eller bluetooth uppkoppling får ni full kontroll på vattnet i poolen eller spabadet.


"En riktigt bra vattentestare för pool & spabad"


Fördelar

 • Enkel att använda
 • Läs av i mobilen
 • Enkelt att läsa av


  Aquacheck true test vattentestare
  4 star


  2. Aquacheck true test vattentestare

  Aqua chek digital  pool är en digital vattentestar för pool som låter dig enkelt hålla koll på de tre viktgaste mätområdena i poolen. Vattentestaren har en tydlig och användarvänlig display som man kan läsa av exakta värden. Man kan mäta Klor, PH värde och alkalinitet. När du köper denna pooltestare så får ni även med en manual som beskriver dels hur man gör men även vilka nivåer som är rimliga för en pool och vad som bör åtgärdas. Genom att använda er av en vattentestare så vet ni att värdena alltid är inom de värden som det ska vara.


  "En digital vattentestare för pool"


  Fördelar

  • Billig att köpa
  • Billig att mäta
  • Lång hållbarhet på batterierna  3. Scuba 2 vattentestare

  Scuba II är en väldigt enkel och smidig vattentestare som mäter fritt klor, totalt klor, pH, cyansyra och alkalinitet. Det är lätt att läsa av resultat på den digitala displayen och själva vattentestaren mäter resultat fotometriskt. Denna pooltestare är en storsäljare som fått väldigt goda kundomdömen. Man får fram väldigt exakta resultat vid användning av pooltestaren Scuba II

  Är du ute efter en prisvärd och exakt vattentestare så är detta en bra produkt.


  Fördelar

  • Prisvärd
  • Mäter bra resultat


  Innehåller

  • Smart test
  • 2 st AAA batterier
  • Rörpinne
  • Manual
  • 20 st Phenol red tabletter
  • 20 st DPD No 1 tabletter
  • 10 st DPD No3 tabletter
  • 10 St Alka – Mtabletter
  • 10 st Cyo tabletter
  • Smidig förvaringsask


   Scuba 2 vattentestare
   4 star

   Vad ska man tänka på när du letar efter den bästa testaren för din pool


   Olika pooler behöver olika metoder för att testa vattnet. Pooler med barn måste testas kontinuerligt så att de kan vara säkra på att det är säkert för dem att simma i. Familjer som äger pooler vet hur viktigt det är att testa vattnets kvalitet innan man utsätter sig för det. Att använda en vattentestare är ett enkelt sätt att göra detta, men det kan vara svårt att hitta den bästa testaren för din pool.

   För att hitta den bästa testaren måste du ta hänsyn till hur den fungerar, vilka kemiska metoder som ingår i den och några andra faktorer. Det är bäst att testa poolvattnet innan du går in i poolen, så att du kan se till att det är säkert för alla. Det kan vara rekommenderat att testa vattnet en gång i veckan.


   Hur fungerar vattentestaren?

   Det första du behöver göra är att ta reda på hur testaren fungerar. Det finns tre huvudtyper av testare: kemiska, optiska och elektriska. Var och en har olika metoder för att testa kvaliteten på poolvattnet. Vilken typ du vill använda beror på dina egna preferenser när det gäller hur den fungerar och vilka kemikalier som används.

   Kemiska testare kan använda klor eller brom. De kräver ofta att du lägger en tablett i testaren innan du börjar testa. När tiden går löses tabletterna upp och vattentestaren för pool byter färg. Färgen på vattnet när du tar ett prov säger något om hur mycket klor eller brom det finns i vattnet.

   Om du hellre vill slippa använda kemikalier kan en optisk testare vara något för dig. Den här typen använder ljus för att mäta saltet i poolen och låter dig veta om det är på rätt nivå.

   Elektriska testare använder spänning för att mäta vattnets pH-värde. Testaren ändrar färg beroende på de olika elektriska laddningarna i vattnet. Den låter dig veta om det finns några farliga bakterier eller andra besökare som kan göra dina barn sjuka.


   Fördelar med en vattentestare

   När du reser för att träffa din familj eller dina vänner under en lång sommar kanske du vill fylla poolen innan du åker. Eller å andra sidan - när du återvänder hem efter en sommarsemester måste du kontrollera om det är säkert att simma i din egen pool. En vattentestare kan vara mycket praktisk för detta!

   En vattentestare kan mäta de kemiska nivåerna i poolen. Den kan mäta klor, pH och total alkalinitet. Om du inte är säker på vilken du ska välja eller vad de gör, läs vidare! Jag ska förklara allt som gäller när det gäller vattentestning för pooler.


   Klor i poolen

   Du kanske har hört att klor används i pooler för att hålla vattnet säkert för bad. I de flesta fall stämmer det, men inte alltid! Den typ av klor som vi tillsätter i en pool kallas "natriumhypoklorit". Det är faktiskt en kemisk produkt och den omvandlas till rent klor när du tillsätter den tillpoolen. Klorin dödar bakterier och alger som kan vara skadliga för de som badar i poolen.

   Klor tillsätts till vattnet på olika sätt

   Flytande klor tillsätts ofta manuellt med en hink, men det kan också komma i form av tabletter eller pinnar . Hur mycket klor du behöver beror på hur många som använder poolen - detta kallas "klorbehov". Du kan inte se, höra eller lukta klor - men det är viktigt att hålla ett öga på nivåerna!

   Den totala klorhalten bör ligga mellan 1 och 3 ppm . Den idealiska nivån ligger troligen runt 2 ppm. Det beror dock på hur känslig du är. Om du är mycket känslig för klor, du kanske vill hålla klorhalten under 1 ppm. Om du inte är känslig kan du låta klorhalten stiga upp till 3 ppm.


   pH i poolen

   Ett vattens pH-värde är ett mått på hur surt eller alkaliskt det är. Ett normalt pH-värde ligger mellan 7,2 och 7,8, men detta varierar beroende på vattentyp och vilka kemikalier som tillsätts. Det är viktigt att pH-värdet är korrekt. Om det är för högt eller lågt kan det vara dåligt för din hud och ditt hår. Kloret kommer inte heller att fungera effektivt om pH-värdet inte är rätt.

   Ett pH-värde på 7,4 anses vara "normalt". De flesta människor märker ingen förändring när pH-värdet förändras något - men om du känner dig torr eller kliar efter att ha badat i poolen kan det vara ett tecken på att pH-värdet är för högt. Du kan också se "grumligt" vatten och känna att det bränner i ögonen när du går under vatten - detta är tecken på lågt pH.

   pH-nivåerna i pooler kan förändras dagligen!

   Klorhalten i poolen ändrar vattnets pH-värde. När du tillsätter klor till vattnet omvandlas en del av det till hypoklorsyra (HClO). Denna svaga syra har ett lågt pH-värde och kan orsaka låga pH-värden i din pool.

   Om du märker ett problem med pH-nivåerna ska du vara medveten om att detta kan påverka hur mycket klor som ska användas. Du måste höja klorhalten något om du har lågt pH-värde - eller sänka den om pH-värdet är för högt.


   Alkalinitet i poolen

   Alkaliskt vatten kan vara jobbigt för ögon, hud och hår, så det är viktigt att hålla den här nivån på en lämplig nivå. En standardpool bör ha en alkalinitet på 80-180 ppm. Det är ingen bra idé att hålla alkalinitetsnivån lägre än 80 ppm, eftersom detta gör att korroderande metaller i poolen kan lösas upp och påverka vattenkvaliteten.

   Alkalinitet mäts ofta tillsammans med pH-värdet. När du mäter klor i din pool är det viktigt att notera att alkaliniteten också kan förändras något. Detta beror på att klor reagerar med organiska material i vattnet och kan omvandlas till föreningar som ammoniak (NH3).


   Mineraler i poolen

   Hårt vatten innehåller upplösta mineraler som kalcium och magnesium. Även om det kan vara svårt att bli av med dem är dessa mineraler faktiskt bra för din hud och ditt hår! De får vattnet att kännas mjukare och bidrar till att minska korrosion på metalldelar.

   Den totala hårdhetsnivån bör ligga mellan 100 och 200 % Om du märker korrosion på metalldelar i din pool eller om du ser en brun fläck är det ett tecken på hög alkalinitet. Om detta inträffar måste du sänka alkalinivån i poolen.

   Alkaliniteten kan minskas genom att tillsätta syra till vattnet - eller höjas med natriumbikarbonat (bakpulver). Se alltid till att du tillsätter kemikalier försiktigt och i enlighet medanvisningarna på etiketten.

   Om du vill tillsätta kemikalier själv, se till att du först testar ditt vatten! Ett vattentest för pool är ett snabbt och enkelt sätt att kontrollera klorhalten, pH-värdet och alkaliniteten.


   Behöver man ha en vattentestare?

   Du kan testa vattnet själv utan att använda någon utrustning. Det är viktigt att veta hur poolen fungerar och vilka kemikalier du alltid ska använda, men det kan vara tidskrävande och svårt. Att använda en testare är snabbare och enklare än att testa bassängen själv.


   Vilken typ av vattentestare ska jag välja?

   Vilken typ av vattenmätare du vill använda beror på dina egna preferenser. Om du inte gillar att hantera kemikalier kan en optisk eller elektrisk testare vara mer lämplig.


   Hur mycket klor ska jag tillsätta i min pool?

   Du kan använda en rad olika metoder för att bestämma rätt dosering. Du kan till exempel först beräkna den mängd fritt tillgängligt klor som behövs för en hel vecka. Eller så kan du helt enkelt multiplicera vattenvolymen med 0,6 ppm för att beräkna hur mycket klor du behöver.

   Se alltid till att följa de särskilda anvisningar som finns på förpackningen med kemikalier för din pool. Vissa tillverkare rekommenderar att man använder en startdos, lägger till ytterligare två doser efter några dagar och sedan justerar i enlighet med detta. Kontrollera alltid tillverkarens anvisningar för optimala klornivåer i din pool.


   Vilket är det optimala pH-värdet för en pool?

   I allmänhet anses ett pH-värde på 7,2-7,8 vara normalt. Om pH-värdet är lågt kommer vattnet att kännas halt och korrosiva metaller i poolen löser sig lättare. Detta kan leda till fläckar på golv och kakel eller korrosion på metalldelar som ex poolpumpen. Höga pH-värden är vanligtvis mer problematiska för badgäster. Vattnet kan kännas halt, irritera huden och skada håret.


   Vad är den optimala alkalinitetsnivån för en pool?

   Alkaliniteten bör ligga mellan 80-180 ppm. När du mäter klor i din pool är det viktigt att observera att alkaliniteten också kan förändras något. Detta beror på att klor reagerar med organiskt material i vattnet och kan omvandlas till föreningar som ammoniak (NH3).


   Vad ska jag göra om pH-värdet i poolen är för lågt?

   Om du behöver höja pH-värdet kan du tillsätta natriumaska eller natriumbikarbonat.Om ditt vatten är mycket hårt kan du använda natriumkarbonat för att sänka pH-värdet. Natriumhydroxid (kaustiksoda) bör inte användas i pooler eftersom det kan irritera ögon och hud.


   Hur tillsätter jag mineraler i min pool?

   Om din pool har ett lågt mineralinnehåll måste du tillsätta mineraler för att öka den. Du kan antingen tillsätta hela mineraler eller mineralpinnar. Mineralpinnar är det mest effektiva sättet att höja mineralnivån i din pool.   Frågor och svar