Poolskydd

Bästa poolskyddet

Bäst i test 2022


Bästa poolskyddet

Ett poolskydd har flera viktiga användningsområden som man bör ha koll på. Det kan därför vara extra viktigt att man köper ett poolskydd som är riktigt bra. Poolskyddets uppgift är att hålla poolen både ren från smuts och löv samt att även hålla temperaturen i poolen. Förutom dessa uppgifter så bör man även tänka på säkerheten vad gäller poolen. Man måste se till så att poolen är säkrad så att inga djur eller barn trillar ner i poolen. Så genom att köpa ett av de bästa poolskydden så kan ni vara säkra på att ni både håller värmen och poolen ren och snygg.


Bästa poolskyddet

Hur vi valde ut poolvärmepumparna

Vi valde ut 6 olika poolvärmepumpar på denna sida. Vi valde ut dessa beroende på vilka egenskaper de har. Vi tittade på flera olika punkter för att sedan få fram de som vi tycker är de bästa poolvärmepumparna i år


Pris –Är poolvärmepumpen prisvärd

Kvalitet – Kvaliteten är viktig

Effekt - En poolvärmepump ska vara effektiv


Poolskydd Swim & Fun
5star


1. Poolskydd Swim & Fun

Detta poolskydd finns i flera olika storlekar och modeller. Det finns både som sommarskydd och som ett vinterskydd. Oavsett vilken modell ni väljer att köpa så kan ni vara säkra på att ni får ett poolskydd med en riktig bra kvalitet.

Vinterskyddet är ett året runt skydd som kommer hålla både löv och smuts borta. En annan fördel med detta poolskydd är att det även förhindrar så att solljuset kommer ner i vattnet. När solljuset annars kan tränga ner i vattnet så finns det risk för både beläggningar och alger. Det är självklart något man inte vill ha i poolen. Poolskyddet är tjockt och har en marinblå ovansida samt en svart undersida.

Detta vinterskydd kommer även med ett Wirelås samt en säkerhetswire som förhindar och säkrar upp så inga obehöriga kommer åt poolen.


Fördelar

 • Bästa poolskyddet
 • Året runt
 • Wirelås


  Poolskydd rund swim and fun vinter
  5star


  2. Poolskydd rund swim and fun vinter

  Ett av de bästa poolskydden för runda pooler är detta  från Swin and fun. Det finns i flera storlekar så som Ø350 cm Ø460 cm samt Ø550cm för att nämna några. Poolskyddet förhindrar inte bara vattenavdunstning utan även håller både löv och smuts borta från poolen.

  Använda ett poolskydd är att rekommendera då det även håller borta solljus från vattnet, vilket kan förhindar båda oönskade alger och beläggningar. Poolskyddet är tillverkad i extra dubbelcoated 120 gr/m2 och kommer med en snygg marinblå färg på ovansidan. Undersidan är svart. För att förhindra obehöriga så leverars poolskyddet med lås och säkerhetswire.


  Fördelar

  • Bästa runda poolskyddet
  • Året runt
  • Wirelås
  • Prisvärt  3. Poolskydd oval sommar

  Detta poolskydd från Swim and fun har vi nog alla sätt i en pool under sommaren. Det är just till för sommartiden. Poolskyddet förhindrar både smuts och vattenavdunstning samt håller värmen kvar i poolen. Utan ett poolskydd så kommer värmen annars försvinna under de svalare nätterna vi har i Sverige. Poolskyddet finns i flera olika storlekar. Det finns flerfördelar med att använda sig av ett poolskydd och det är bland annat att man spar in både tid och pengar på rengöringen av poolen. Med mindre smuts i poolen så behöver du inte rengöra lika ofta samt att du även kommer att spara in på inköp av rengöringsprodukter.


  Fördelar

  • Bästa poolskydd för sommaren
  • Prisvärt
  • Håller värmen kvar


  Poolvärmepump inverter 9,0 kw
  5star


  4. Poolskydd extra

  Poolskydd extra är ett poolskydd för dig som vill ha ett riktigt premium poolskydd. Det är en extremt tålig överdragsduk som man enkelt spänner fast med stroppar. Poolskyddet finns för alla slags pooler så som ovala, runda eller rektangulära pooler. Duken i sig är av 580g/kvm polyester som även har ett pvc skyddsskikt på båda sidorna av duken. Hela överdraget är även behandlat mot fläckar, svamp, slitage och UV, allt för ett lång och utökad livslängd på poolskyddet.

  Finns i flera olika utförande så som oval, rund och åttakantig.


  Fördelar

  • Kvalitetspoolskydd
  • Hållbar poolduk
  • 580g/kvm


  poolskydd extra
  5star

  Poolskydd är något alla pooler bör ha

  När man ska köpa ett poolskydd är det det är viktigt att känna till alla alternativ som finns. Det finns många olika typer, material och stilar tillgängliga för konsumenter. Vissa överdrag lämpar sig bättre för vinterbruk medan andra är bäst för säkerhet eller användarvänlighet. Överdrag för svängande pooler med gradvis lutning bästa säkerhetsöverdrag för pooler. Det viktigaste är att hitta ett som har de egenskaper du önskar utan att offra några av dem.


  Säkerhetsskydd är lämpliga för pooler ovan jord och är utformade för att förhindra att barn, husdjur eller andra vilda djur får tillträde till poolen. De är mycket billigare än säkerhetsstängsel men kan vara farliga om de inte används på rätt sätt. Om barn eller husdjur faller ner i poolen medan den är oskyddad är det omöjligt för dem att ta sig ut ur poolen på egen hand.

  Vinterpoolskydd används för att skydda poolen från att frysa över när den inte används och kan också hindra löv och annat skräp från att falla ner i vattnet. De ska installeras på en plan och jämn yta så att täcket passar bra och förseglar poolen. Vissa överdrag hjälper också till att isolera området runt poolen.


  Poolskydd för sommaren används för att hålla löv och annat skräp borta från vattnet och för att minska arbetet med att hålla poolen ren. De består vanligen av ett nätmaterial som spänns upp runt poolen med hjälp av linor eller stolpar som är förankrade i marken. Poolskyddet håller även värmen kvar i poolen samt att den motverkar att vattnet dunstar från poolen.


  Ett poolskydd behövs för att det hjälper till att skydda din pool från skräp, insekter, löv, smuts osv. Det finns många olika poolskydd på marknaden idag. När du funderar på att sätta ett överdrag på din egen pool kan det vara svårt att ta reda på vilken typ av poolöverdrag som är det bästa för jobbet.


  Material

  Det finns många olika material som poolskyddet kan tillverkas av. Det kan vara nät, fast vinyl eller plast och till och med solcellsskydd. Alla dessa är effektiva när det gäller att hålla skräp borta från poolen och samtidigt förhindra avdunstning


  Installation

  Vissa poolägare föredrar att låta poolinstallatören installera sina egna poolskydd på plats medan andra väljer att göra det själva. Med några verktyg och lite hjälp kan du installera ditt eget poolskydd


  Att välja rätt poolskyddd

  Olika poolöverdrag har olika fördelar och nackdelar. Om du till exempel har husdjur runt din pool kan det vara klokt att investera i ett nät- eller fast vinyltäck så att de inte kan ta sig under skyddet för att komma in i poolen. Om du bor i ett område där det snöar är det effektivare att använda ett poolskydd av solid plast än nät- eller vinylskydd.

  En annan aspekt är vilket material din pool är gjord av. Om du till exempel har en pool av betong finns det särskilda överdrag som är utformade för betongpooler


  Storlek

  En annan aspekt är storleken på din pool. Det poolskydd du väljer ska vara tillräckligt stort för att passa över din pool och samtidigt ge dig utrymme att gå runt den utan att stöta på hängande kanter.

  När allt kommer omkring behöver ett effektivt poolskydd inte kosta mycket eller ta lång tid att installera, den behöver bara passa till din pool och göra jobbet.

  Flytande poolskydd är dessa som du endast lägger på vattnet. De är väldigt effektiva och billiga. Ett poolskydd behöver inte kosta jätte mycket.


  Säkerheten

  De två viktigaste säkerhetsfrågorna när det gäller poolskydd är barn och husdjur. Om ditt barn inte är tillräckligt gammalt för att simma utan övervakning är det smart att sätta upp ett säkert staket runt poolen med en grind som barnet inte kan öppna. Se sedan till att du har ett bra överdrag över poolen så att de inte kan råka ramla ner i poolen av misstag.


  Mindre städning med hjälp av ett poolskydd

  Alla som har en pool vet att den måste rengöras regelbundet. Det innebär bland annat att man spolar tillbaka filtret, tillsätter kemikalier och dammsuger skräp från poolens botten. Ett bra sätt att minska den regelbundna rengöringen är att investera i ett skydd för poolen. Du behöver inte oroa dig för löv, smuts, insekter och annat skräp i vattnet, vilket minskar frekvensen av rengöring


  Poolskydd hindrar avdunstning

  Avdunstning är en naturlig process när det gäller pooler. När solen värmer upp vattnet förvandlas en del av det till ånga. Detta kan bli mycket kostsamt för din pool. Ett bra sätt att minska avdunstningen är att lägga ett poolskydd över vattenytan när den inte används .


  Håller värmen kvar i poolen

  Solen värmer också upp pooltäcket, som sedan håller vattnet varmt. Detta minskar uppvärmningskostnaderna genom att du inte behöver använda poolvärmaren lika mycket. Det kan minska uppvärmningskostnaderna med 40 %.

  Vilket poolskydd är rätt för mig?

  Om du vill skydda poolen från att frysa över på vintern är ett vinterskydd det bästa alternativet. Om du vill hålla skräp borta från vattnet och minska den tid det tar för dig att rengöra poolen, välj ett poolskydd för sommaren.Du kan också använda ett säkerhetsskydd för att hålla barn och husdjur borta från poolen.


  Hur installerar jag mitt vinterskydd?

  Ett vintertäckt av god kvalitet har termiska bubblor som hjälper till att isolera poolen och förhindra att den fryser. De ska monteras så att inget vatten kan komma in i eller ut ur poolen när den är täckt.


  Vad kostar ett poolskydd?

  Ett poolskydd kostar runt 800 kronor för ett billigt. De dyrare poolskydden kan kosta upp mot 10 000 kronor.


  Kan jag använda mitt poolskydd året runt?

  Även om en ouppvärmd pool kanske inte behöver ett täcke på sommaren är det ändå tillrådligt under perioder med kallare väder för att förebygga skador. Det kan också vara ett effektivt sätt att hålla skräp och löv borta från ditt badområde


  Är det möjligt att simma med ett poolskydd?

  Nej man kan inte simma när ett poolskydd ligger på poolen, den är avsedd att hålla skräp borta från vattnet.


  Frågor och svar