Poolfiltret

Bästa poolfiltret

Bäst i test 2022


Bästa poolfiltret

Det är väldigt viktigt att hålla vattnet i poolen fräsch och det gör man effektivast med ett bra filtersystem som kan cirkulera och rena vattnet. Det man ska tänka på är att man ska se till så man inte köper ett poolfilter som är för litet, utan det är bättre att ta i lite så man får ett ordentligt poolfiltersystem. Vi har valt ut några som vi tycker verkar vara de bästa poolfiltren.
Bästa poolfiltret

Vilken är det bästa poolfiltret?

Vi valde ut flera modeller av poolfilter och tittade på främst på dessa faktorer när vi gjorde vår sammanställning av bästa poolfiltret


Pris – Vad kostar poolfiltret

Kvalitet – Har poolfiltret den kvaliteten som det ska hålla

Hållbarhet - Håller poolfiltret länge.


1. Poolfilter Pro classic 500 ”Upp till 60000 liter”

Ett effektivt poolfilter system för pooler upp till 60 000 liter. Detta filtersystem består av en hållbar filtertank samt en ordentligt stark självsugande pump. Pumpen har även ett förfilter som gör det extra smidigt med backwash.  (rengöring av filtermaterialet). Man väljer själv om man vill använda sig av sand eller de mycket effektiva filterballs.

Ett poolfilter system från Swim and fun som håller högsta kvalitet.


Fördelar

  • Max pool 60 000
  • Pumpeffekt 600 w
  • Effekt pump 17000 liter /timme
  • Filtermaterial sand eller filterballs
  • Prisvärd


Poolfilter Pro classic 500
5star


2. Poolfilter Filterball system 400w ”Upp till 14 000 liter”

Ett effektivt och väldigt prisvärt filtersystem är detta från Swim and fun. Det använder sig av de populära filterballs för effektiv filtrering av poolvattnet. Med en pumpeffekt på 100 w får man lätt ut 4000 l/tim. När man köper detta paket så får man även med 1550 g swim and fun filterballs som extremt effektiva samt väldigt enkelt att använda. Filterballs ger ett kristallklart och rent vatten samtidigt som det är enkelt att underhålla.
Poolfilter Filterball system 400w
5star


3. Poolfilter sandfiltersystem classic 300  ”upp till 22 500 liter”

Detta är ett väldigt prisvärt sandfiltersystem från kvalitetsmärket swim and fun. Det är ett poolfiltersystem för pooler upp till 22 500 liter. Pumpen är stark och klarar av att rena 4500 liter per timme. Denna filtertank använder sig av cirka 20 kilo sand och har en stark pump på 0.3hk som klarar av cirka 7000 liter i timmen.

Ett prisvärt sandfiltersystem


Poolfilter sandfiltersystem classic 300 
5star


4. Sandfilterpump

Som ni förstår så är sandfilterpumpen själva hjärtat i poolen. Denna modell från planet pool är en kraftfullt sandfilterpump som ger en hög filtereffekt och med det en optimal vattenkvalitet. Man vill att vattnet ska bli kristallklart och fint innan man badar. Med en sandfilterpump från Planet pool så får ni ett klart och fint vatten i poolen. 

Denna pump finns i flera olika storlekar

Från 16 m3 upp till 50 m3


Egenskaper

  • Upp till 50m3
  • Prisvärd


Sandfilterpump
5star

När man ska köpa ett poolfilter så ska man tänka påföljande


-Typ av pool som filtret är avsett för.

Olika former och storlekar kan leda till att filtret inte fungerar som det ska.

- Hur länge du kommer att underhålla poolen. Mindre filter är lättare att underhålla men kan behöva rengöras mer under användning.

- Hur mycket utrymme du har att tillgå i poolområdet.

- Hur mycket filtrering du behöver för din pool (dvs. hur många timmar per dag pumpen går). Ett starkare filter betyder inte att det fungerar bättre, men det kan behövas med en starkare pump eller mer skräp i vattnet.

När du köper ditt poolfilter bör du se till att alla våra mässingsbeslag kontrolleras. Kontrollera att vätskestången (vätskestängerna) sitter i sitt hölje och att slutstyckena inte är skadade. Kontrollera att alla membranfjädrar är intakta, inte trasiga eller kraftigt slitna (de flesta tillverkare rekommenderar att dessa byts ut minst en gång per år)

Se också till att du får alla artiklar som behövs för installationen, byte av filterelement och underhåll


Testa filtret efter installationen, om det fungerar kommer du att kunna se skräp i botten av filterhöljet (detta kan ses genom inspektionsfönstret).Filtertillverkaren rekommenderar normalt att du inte behöver rengöra (backwash) filtret.

Poolfilter bör rengöras minst en gång i veckan för att hålla vattenkvaliteten hög och pumpen effektiv. För att rengöra det : Ta helt enkelt bort filterpatronen och spola av den med en trädgårdsslang. Ju smutsigare filtret blir, desto svårare blir det att rengöra. Om du märker att vattenflödet genom filtret minskar, kontrollera tryckmätaren

Att kontrollera poolfilter regelbundet kan spara stora problem i framtiden.


Efter varje användning av din simbassäng

Du bör låta lite vatten rinna igenom den för att rensa bort eventuella rester av kemikalier eller smuts

Innan du stänger poolen ska du se till att du gör följande:

- Öppna skimmerkorgen och ta bort alla löv eller annat skräp som kan ha samlats där

- Rengör filtret om det inte har rengjorts nyligen (minst en gång i veckan)- Sätt i en ren patron

- Kontrollera att returstrålens ledningar är fria från skräp. Om vattnet inte kommer ut fritt kan pumpen vara skadad eller sliten

När du har stängt poolen för vintern ska du se till att den är ordentligt täckt för att förhindra skador från snöfall och isbildning under vintermånaderna. Även, se till att det inte finns något skräp vid skimmern eller pumpkorgen

När du öppnar poolen på våren ska du rengöra och underhålla poolfiltret innan du sätter igång pumpen. Om du inte rengör det kan det skadas när vattenflödet ökar snabbt


Vad kostar ett poolfilter?

Ett bra sandfiltersýstem kostar runt 4000 kronor. Det finns både billigare och dyrare modeller.

Hur ofta ska man byta sand i poolfilter?

Var tredje år kan vara en bra riktlinje. Kolla med tillverkare, då detta kan skilja mellan olika sandfilter tillverkare.


Frågor och svar