Hammock

Hammock bäst i test

Bästa hammocken


Flera snygga hammockar

En hammock är i grund och botten en trädgårdssoffa som är upphängd i en ställning. Detta gör det möjligt att gunga på hammocken. En snygg hammock i trädgården är väldigt inbjudande då man både sitter skönt och behagligt i dem. När du ska köpa en hammock så ska du välja en med rätt storlek och som har den utrustning som du söker. Vi har på denna sida valt ut flera olika modeller av hammockar, allt från små till stora hammockar. Allt för att det ska bli lättare för dig att välja den bästa hammocken.Hammock bäst i test

Bästa hammock

Vi har i år valt ut de hammockar som vi tycker är de allra bästa. Vi har provat och tittat på flera olika faktorer för att få fram ett bra resultat. Det vi har tittat på främst är:


Komfort - Man ska både sitta skönt och gunga bra

Pris - Det ska vara en prisvärd hammock

Utseende - Den ska se snygg ut och passa i trädgården
1. Hammock Hillerstorp Dalom orkangrå

En väldigt snygg hammock som passar i alla trädgårdar. Det är en av de mest sålda hammockarna på marknaden och det är inte så konstigt då den både håller hög kvalitet men som även ser riktigt inbjudande ut. Materialet är ett norrländskt kärnfuru som är försedd med en vattenbaserad lasyr. Resultat är som ni ser en klassisk snygg hammock av högsta kvalitet. Det är en hammock som komer hålla i många år så länge man ser efter den som man alltid ska göra med alla möbler. Det finns gott om personliga inställningar så att man får den absolut bästa komforten. Ställ in både slitsvinkel och höjden på ett smidigt sätt. Väljer man även till ett hammocktak så går det att ställa in vinkeln på det.

Bra att veta att den även finns i kanel färg


Pris cirka 3600 kr

 

Egenskaper

 • Hammock bäst i test
 • Klassisk hammock
 • Norrländskt kärnfuru2. Hammock Hillerstorp Marstrand

En stilren hammock i ett litet lyxigare urförande. Det är i grund och botten en snygg vit hammock som passar bra i alla trädgårdar. Många väljer även att placera denna hammock på altanen eller vid strandkanten. Det är en hammock som man kan få en väldigt rogivande stund i. Köp till ett par snygga hammocksdynor och ni kan sedan njuta hela sommaren i denna fantastiska hammock från Hillerstorp. Hillerstorp är ett välkänt kvalitetsmärke som tillverkar hammockar av högsta kvalitet. Så även denna modell. Längden är 193 centimeter och sitthöjden på en bekväm 47 centimeters höjd.


Pris cirka 4300 kr

 

Egenskaper

 • Stilren & snygg hammock
 • Komfortabel
 • Vit hammock3. Hammock Baharu Lux

En hammock som man även kan göra till en stor säng. Denna hammock har fällbara ryggstöd, vilket gör att du kan fälla ner ryggstöden så att ni får en stor plan och skön liggdel. Vem vill inte kunna lägga sig ner i en skön gungande hammock och bara avnjuta en stunds lugn och ro. Det är en riktigt stabil hammock denna Baharu Lux, den klarar av en maxbelastning på 300 kilo. Stommen är byggd av ett snyggt meranti-trä som passar bra på trädgårdstomten.


Pris cirka 


Egenskaper

 • Sängläge
 • Max belastning 300kg
 • Meranti trä4. Hammock Domingo

En snygg hammock som är tillverkad i aluminium, men har ett utseende som liknar rottingmöbler. Det är en hammock som utan problem ska klara av även fuktigare förhållanden. Perfekt för att ha i trädgården och avnjuta de varmare dagarna. Lyser solen för mycket, så har ni ett snyggt tag som är täckt i tyg. Detta är en lite dyrare modell av en hammock, men har man andra möbler i rotting stuk så passar denna väldigt bra in. En hammock ska hålla i många år om man ser efter den på rätt sätt, och vi tycker att alla som har möjligt och plats för en ska se till att köpa sig en hammock. När man sitter och gungar i en hammock så får man ett skönt lugn i både själ och kropp.


Pris cirka 8200 kr


Egenskaper

 • Rotting liknande hammock
 • Snygg hammock
 • Tygtak5. Hammock havana

En trevlig och fin trädgårdshammock som är tillverkad av det mycket slitstarka Meranti lövträdet. Det är en mellanstor hammock med en bredd på 168 centimeter, vilket gör att den passar väldigt bra i just trädgården eller på terrassen. Oavsett var ni placerar hammocken Havana så kommer den ge ett snyggt intryck. Tacket är täkt med tyg, så att man kan få lite skugga om solen är för stark. En hammock som man kan sitta och läsa en bok i samtidigt som man kan gunga lite skönt. Vi tycker att denna hammock är väldigt prisvärd och snygg.


Pris cirka 4400 kr


Egenskaper

 • Meranti lövträd
 • Tygtak6. Hammock Cairo

Här har vi en riktigt snygg hammock med kuddar. Det är en hammock som är har en stabil stålram som klarar av en maxvikt på 250 kilo. Bredden är 201 cm så det är en större hammock för tre personer. Hammocken Cairo har blivit väldigt populär och vi kan förstå det när man tittar på den. Väldigt snygg men även skön att sitta och njuta i. Hammocken gör sig bra både på altanen och i trädgården. En hammock är något som är en perfekt möbel att verkligen kunna sitta och slappna av i. Ofta så sätter man sig och gungar lite samtidigt som man läser en bra bok eller lyssnar på radion.


Pris cirka 7000 kr

 

Egenskaper

 • Maxvikt 250kg
 • Stor hammock


Köpa hammock

När du ska köpa en hammock så ska du först och främst gå igenom dessa steg.

 1. Vilken storlek behöver ni
 2. Vart ska hammocken placeras
 3. Vilka tillbehör ska ni ha
 4. Vad får hammocken kosta

 

Vilken storlek på hammock har ni ett behov av. Det finns hammockar i alla möjliga storlekar och modeller. Vanligaste är hammockar med tre sittplatser. Men det finns även de med endast två platser samt vissa med bara en. Man kan även på en del modeller fälla ryggstöden så att man i stort sett får en stor säng yta. Det är ju väldigt trevligt om man vill ligga och vila en stund ute på trädgården eller på tomten.

Vart ni ska placera hammocken bör spela in på ditt val av hammock. Detta då de är tillverkade av olika material. Vanligast är att en hammock är tillverkat av trä, då räcker det i regel att olja in hammocken så kan man sedan i stort sett placera den vart man vill. Vanligast är att man har en hammock på trädgården eller kanske i sommarstugan. Det finns även hammockar som är tillverkade av en stålkonstruktion, och är det inte rostfritt stål så riskerar den att rosta om den utsätts för dåligt och hårt väder. Det finns hammockar som är tillverkade av aluminium. En hammock av aluminium väger i regel inte så mycket, vilket gör det lättare att flytta omkring med.

Vilka tillbehör vill ni ha. Kolla så att det ingår ett tak till hammocken eller så köper ni till det. Ett tak på en hammock är att föredra då det kan skydda mot regn, men framförallt mot solen. Det är ganska skönt att sitta i skuggan av ett hammockstak och bara njuta, även när det är varmt och soligt ute. Ska ni placera hammocken på en terrass eller altandäck så kan även det vara något att tänka på.

Vill ni även köpa till kuddar eller dynor så behöver ni titta på det. I vissa modeller ingår detta, men oftast så får man köpa till det efteråt. Det finns även de hammockar som har ett litet bord vid armstödet för exempelvis ett glas vin. Överdrag till en hammock är även det något som är ganska viktigt om man vill att hammocken ska hålla i många år. Ett överdrag skyddar mor väder och vind, vilket gör att hammocken slits betydligt mindre.

 

Tänk även på detta


Maxvikt

Det finns alltid en maximal vikt som hammocken klarar av. Köp alltid en hammock som klarar av de vikter som den kommer utsättas för. Då man i regel inte heller vet vem som kommer på besök och som vill njuta en stund i hammocken så är det i regel oftast bättre att ta i lite på just maxvikten.


Material

Vilka material finns det på hammocken. Det är alltid bra att veta vilket material ni köper, så att ni själva vet hur ni ska sköta om hammocken. Trä behöver oljas in om det ska stå ute osv.


Gungfunktionen

Gungfunktionen är i regel av att själva sittytan händer med hjälp av kedjor, som gör så att man kan gunga med hammocken. Det finns även hammockar som använder sig av rep istället för kedjor.

 

 

Man kan köpa hammockar i flera varuhus som exempelvis

 • Hammock Jysk
 • Hammock Bauhaus
 • Hammock Mio
 • Hammock Biltema
 • Hammock Jula

Billigaste och bäst blir oftast om man köper ett kvalitetsmärke på nätet som exempelvis Hillerstorp


Vad kostar en hammock

En hammock kostar allt från några tusen upp till 10 000 kronor. Men vanligast är att man köper en hammock som kostar runt 3000 kronor.
Frågor och svar