Fönsterputsrobot

Fönsterputsrobot

Bäst i test 2022


Bästa fönsterputsrobot

När du ska köpa en fönsterputsrobot så har du kommit rätt. Vi har massor av riktigt effektiva fönsterrobotar på denna sida. Man kan tro att det är en onödig pryl att ha en fönsterputsrobot. Men den är faktiskt väldigt bra att ha och kommer att spara in mycket tid till er som annars hade gått åt att putsa alla fönster. Har man stora fönster som kanske är svåra att komma åt så är en fönsterputsrobot nästan ett måste.

Bästa fönsterputsrobot

Vilken fönsterputsrobot

Vi har tittat på flera punkter i vårt test av fönsterputsrobotar, allt för att kunna utvärdera dessa på ett bra sätt. Vi har tittat på alla prisklasser och modeller och sedan valt ut de som vi tycker verkar vara de allra bästa fönsterputsrobotarna i år.

Resultat – Reslutatet efter en fönstertvätt är viktig

Användarvänlighet – Den ska vara enkel att använda

Sugförmågan – Den får ej riskera att lossna

Priset – Gärna prisvärda fönsterputsrobotar1. Fönsterputsrobot Ecovacs winbot x v2

En helt trådlös fönsterputsrobot som drivs av batterier. En stor fördel som denna fönsterputsrobot har är att den just är batteridriven. En batteridriven fönsterputsrobot slipper ha en kabel som kan annars riskera att vara i vägen. Du behöver heller inte tänka på att du behöver ha någon strömkälla i närheten. Batteritiden är mer än tillräcklig och ligger på cirka 50 minuter. Det smarta och effektiva rengöringssystemet så behöver du inte heller själv göra så mycket då roboten själv väljer det effektivaste rengöringsmönstret. Skulle fönsterputsroboten börja lossna så är den även utrustad med ett säkerhetssystem som kommer att både avge varningar samt att stanna roboten så att den inte ska lossna från fönstret. Det finns flera valmöjligheter så man kan välja att låta fönsterputsrobot köra på automatiskt läge, fläckläge eller en mer djupgående rengöring. Oavsett så kommer ni få fantastiska resultat.


Egenskaper


Pris cirka 3800 kr2. Fönsterputsrobot Ecovacs winbot 880

En annan väldigt effektiv och noggrann fönsterputsrobot är denna winbot 880. Det är en både effektiv och intelligent fönstertvätt som har ett otroligt avancerat navigationssystem. Med hjälp av navigationssystemet så kommer blir alla fönster väldigt noggrant rengjorda. Med flera säkerhetsfunktioner så som exempelvis den smarta kantinställningen så registrerar roboten fönstrets kanter och även de fönster som är utan kanter. Genom detta så säkrar roboten upp så att den inte trillar ner. Det är bara att placera roboten så tvättar den sedan automatiskt fönstret. Med voice systemet så kan ni även höra status rapporter från fönsterputsroboten. Sugeffekten är väldigt imponerande och fönsterputsrobot sitter säkert på fönstret, utan risk för att ramla ner i golvet.


Egenskaper

Pris cirka 4500 kr3. Winbot w830

En smart fönsterputsrobot som rengör fönstren säkert och bra. Med den smarta navigeringen så beräknar roboten den bästa rengöringsvägen så att hela fönstret blir ordentligt rent. Den rengör fönstret i 5 steg där den fuktar, skrubbar, vrider, rengör och sedan torkar fönstret. Sugförmågan är även väldigt effektiv som håller hela fönsterputsrobot på plats med en maximal säkerhet. Den fungera på alla slags fönster så som gls, kakel och andra släta ytor både inomhus och utomhus. Det är en ganska snabb fönsterputsrobot som gör sitt arbete riktigt bra.


Egenskaper

  • 5 rengöringssteg
  • Fyrkantig design
  • Hörn
  • Antidroppkontroll

Pris cirka 3500 kr


Köpa en fönsterputsrobot ska vara enkelt.


Det är inte så svårt att köpa en fönsterputsrobot. Den svåra delen är att välja en som passar bäst för just dina behov. Det man främst ska tänka på är bland annat kvaliteten och priset på fönsterputsroboten.

Sugförmågan är en annan viktig del i en fönsterputsrobot. Detta då det är den funktionen som gör så att roboten kan sitta kvar på fönstret eller den yta som ni ska rengöra. Är det ett för lågt sugtryck så finns risken att roboten lossnar och trillar ner i backen eller golvet. Då riskeras inte bara fönsterputsrobot att gå sönder utan den kan även skada någon eller något i fallet.

Det finns även ofta flera olika rengöringsprogram och man vill ju gärna kunna välja ett som passar fönstren allra bäst. Ofta så har en fönsterputsrobot flera olika lägen av rengöringssteg där den kanske först blöter, sen skrubbar och till sist suger upp.

Antidroppkontroll är en del som ni ska titta på. Billigare versioner har en förmåga att droppa en del.

Så det kan vara bättre att titta på en modell som verkligen har en antidroppkontroll. Tråkiga och fula fläckar från droppar är det ingen som vill ha på sitt fönster.

Hörnen är ofta en svår del för en fönsterputsrobot att klara av att rengöra. Men de nya smarta fönsterputsrobotarna klarar även av detta. Det kan de då de är byggda så att de även når ut till hörnen. De har även en smart kontroll som gör att hela ytan blir välputsad.

Tänk även på storleken på fönsterputsroboten. Mät dina fönster och jämför dem med måtten på lådan som används för att förpacka en viss produkt. På så sätt kan du se om den kommer att passa dina behov eller inte. Du vill ha en modell som är ganska kompakt, så att den inte tar upp allt utrymme under handfatet i ditt badrum när den behöver ladda eller rengöra den.

Det är också en bra idé att titta på garantiperioden innan du köper en fönsterrengöringsrobot. I de flesta fall kan det vara riktigt svårt att få tillbaka pengarna om du ångrar att du köpt en viss modell inom den tidsramen. Så hellre säkra än ledsna och läs villkoren noga när du ska köpa en fönsterputsningsrobot.

En annan sak att tänka på är ljudnivån hos en fönsterputsrobot. Vissa modeller arbetar riktigt tyst, vilket kan vara en stor lättnad om du inte vill ha en maskin igång hos dig med allt vatten och sugande som pågår. Å andra sidan kan barnen kanske älska att ha en som gör lite ljud för dem att leka med. En del fönsterputsrobotar har även en talfunktion som berättar läget och vad som behövs.

Det är också viktigt att tänka på fönstertvättrobotens material eftersom det kan påverka hur du rengör den och hur länge den håller. Eftersom olika ytor kräver olika material; till exempel behövs en gummiskrapa för en fönsterrengöringsrobot som arbetar på vinylsidor och betongväggar. Andra ytor kan behöva skrapa. Om din fönsterputsrobot har ett metallblad som endast ska användas på glasytor kan du behöva byta ut det bladet efter en tid.


En smart och automatisk fönsterrengöringsrobot kan vara precis vad du letade efter och förhoppningsvis har guiden ovan hjälpt dig att lära dig mer om dem och hur de fungerar.


Vad kostar en fönsterputsrobot?

En fönsterputsrobot kostar allt från 3000 kronor och uppåt. Så räkna med cirka 3500 kronor för en billig och bra fönsterputsrobot.

Hur klarar sig en fönsterputsrobot från att falla ner?

En fönsterputsrobot använder sig av en sugfunktion som hindrar roboten att trilla ner.Frågor och svar