Verktygsväska

Bästa verktygsväskan

Bäst i test 2022


Bästa verktygsväskan

Vi har hittat väldigt många bra verktygsväskor på marknaden. Allt för att du ska slippa lägga tid på att leta efter en arbestväska som passar dig bra. Vi har valt ut flera arbetsväskor som alla håller den höga kvaliteten som vi själva söker efter i en bra arbetsväska. En arbetsväska är en starkare och mer stryktålig väska som man oftast packar ner verktyg i som man behöver på arbetet man ska på. Det är extra viktigt att man köper en arbetsväska som rymmer alla de verktyg som man behöver ha med sig. Så därför har vi tagit fram en lista på de verktygsväskor som vi tycker är de allra bästa i år.Bästa verktygsväskan

Vilken är den bästa verktygsväskan?

Den bästa verktygsväskan enligt oss är Stanley verktygsväska Fatmax. Genom vårt produkttest av verktygsväskor så har vi tittat på olika punkter vad gäller verktygsväskor. Det vi främst har tittat på är följande punkter:


Hållbarhet - En verktygsväska måste vara hållbar

Egenskaper - Det ska finnas plats för alla verktyg

Pris - En prisvärd verktygsväska1. Stanley verktygsväska Fatmax

Inte konstigt att just denna verktygsväska är en av de mest populäraste väskorna just nu. Verktygsväskan Fatmax från Stanley är även vår test vinnare. Det är i grund och botten en 18” verktygsväska som inte bara är snygg utan även har en ergonomisk design så att den är bekväm att lyfta. Den har en väldigt stor pack volym och tack vare den runda överdelen så får man även ut 40% mer förvaringsutrymme, vilket vi tycker är fantastiskt bra. Arbetsväskan har även en skön vadderad axelrem och handtag som är av gummi, vilket ger ett bra grepp. Arbetsväskan är tillverkad i ett väldigt slitstarkt och tåligt 600D tyg.


Egenskaper

 • Bästa arbetsväskan
 • Stor pack volym
 • Mycket prisvärd
 • Hög kvalitet


Stanley verktygsväska Fatmax
5 star


2. Verktygsväska Bahco ”en verktygsväska på hjul”

Även denna verktygsväska är en av de bästa. Denna har faktiskt även vissa andra fördelar som exempelvis att den har hjul vilket underlättar mycket när man är på resande fot. Arbetsväskan har ett utdragbart handtag vilket gör att den är väldigt enkel att dra med sig efter sig. Det finns både innerfack och ytterfack som man kan packa diverse packning i. Måtten på väskan är 300x660x400mm så den tar inte mycket plats samtidigt som den rymmer många verktyg. Som med alla produkter från Bacho så håller även denna arbetsväska absolut högsta kvalitet. Både på design och på material.


Egenskaper

 • Teleskophandtag
 • Bärhandtag
 • Många fickor & fack
 • En av de bästa arbetsväskorna


Verktygsväska Bahco ”en verktygsväska på hjul”
5 star


3. Milwaukee verktygsväska

En verktygsväska från Milwaukee som man enkelt och smidigt kan bära som en vanlig ryggsäck. Perfekt för den som inte ska ha så extremt mycket packning, men ändå är på resande fot.

Verktygsväskan har förvaringsplats för exempelvis verktyg eller laptops. Den är tillverkad i ett väldigt hållbart ballistiskt nylon. Genom den hårda basen så har arbetsväskan ett bra skydd även i tuffare väder. Den har ett stort förvaringsutrymme i de 35 utrymmen som finns i väskan. Att bära arbetsväskan på ryggen är inget som stör utan den sitter bekvämt och med hjälp av den vadderade baksidan samt axelremmarna så får man en mycket god komfort.


Egenskaper

 • Arbetsväska/ryggsäck
 • Vadderad
 • Hållbar konstruktion
 • Prisvärd


Milwaukee verktygsväska
5 star


4. Verktygsväska från Tecos

En verktygsväska från det kända kvalitetsmärket Tecos. Modellen heter Trolley och är en smidig och praktisk verktygsväska. Den är tillverkad i ett extra kraftigt nylon materials som även har en fiberförstärkning. Detta gör att verktygsväskan blir extra stark och klarar av lite tuffare miljöer och slit. På utsidan finns det vattentäta fickor samt en lock som man kan sätta ett lås på. Hjulupphägningen är förstärkt samt det finns ett teleskophandtag för smidig hantering.


Egenskaper

 • Teleskophantag
 • Hållbar
 • Verktygsväska med hjul


Verktygsväska från Tecos
5 star


5. Verktygsväska Fatmax Fmst1 från Stanley

En mjukare verktygsväska som har en väldigt stor och öppen del. På grund av designen så kan man enkelt få plats med både långa och stora verktyg. Väskan passar även för sortimentlådor som man kan behöva ha med sig. Det är en bekväm arbetsväska som har en vadderad axelrem så att man ska få så god komfort som möjligt vid tyngre transport. Arbetsväskan Fatmax Fmst1 är även utrustad med fack för bland annat nycklar, mobil och plånbok.


Egenskaper

 • Bärbar arbetsväska
 • Vadderad axelrem
 • Stor öppning


Verktygsväska Fatmax Fmst1 från Stanley
5 star


6. Vertygsväska Dewalt

En riktigt praktisk verktygsväska från Dewalt. Dewalt är välkänt märke som tillverkar bland annat väldigt hållbara verktygsutrustningar. Denna modell har flera bra egenskaper så som både inner och ytterfack. Den är väldigt enkel att packa med och vi tycker om utseendet. En snygg verktygsväska med axelband helt enkelt. Nu spelar kanske inte utseendet ut så mycket vad gäller verktygsväskor, men det skadar ju inte att det ser även ser trevligt ut.

Verktygsväskan har ett relativt lågt pris tycker vi, så vi tycker den är riktigt prisvärd.

 

Egenskaper

 • En billig verktygsväska
 • Innerfack
 • Yttefack
 • Axelband
 • Prisvärd


Vertygsväska Dewalt
4 star

Tänk på detta om du ska köpa en vertygsväska


Det finns olika kvalitetsmärken på verktygsväskor

 • Stanley
 • Bahco
 • Milwaukee
 • Makita
 • Raaco
 • Dewalt


Även lågpriskedjor som Jula och Biltema säljer verktygsväskor. Vi rekommenderar alltid att man ska köpa ett välkänt kvalitetsmärke när det gäller produkter så som verktygsväskor. Detta då billigare märken sällan håller den kvalitet som krävs för att produkten ska vara hållbar i längden.


Verktygsväskor finns i olika storlekar, material och former. 


Det är mycket irriterande att dragkedjor går sönder hela tiden. Leta efter väskor med metalldragkedjor eller kraftig nylon.

Nylonkvalitet - Materialet som väskan är tillverkad av ska vara slitstarkt och ge ett bra grepp om verktygen.

Fickor - Se till att väskan har så många fickor som du behöver.

Vikt - En tung väska är inte rolig att bära runt på hela dagen. En lätt väska kan dock ge mindre tryck på rygg och axlar än en för stor och tung väska. Oftast så använder man sig dock av en väska man inte behöver bära på så mycket.

Antalet fickor är avgörande för många som använder verktygsväskor. En väska med tillräckligt många fickor kan vara mycket användbar. Man vill kunna få plats med alla de verktyg man har tänk använda sig av.

Verktygsväskor på hjul är bra, eftersom de tar vikten av dina axlar för dem som bär dem långa sträckor.

Längden på handtagen är viktig att tänka på. Om du är lång, välj en väska med längre handtag än om du är liten. Det handlar inte bara om vad som känns bekvämast - det underlättar också transporten. En arbetsväska med teleskophandtag är något vi tycker är riktigt bra.

Materialet ska vara tillräckligt bra för att skydda verktygen mot fukt.

Ofta kan man välja om verktygsväskor ska kunna fästas på vagnar eller vagnar. En avtagbar modell kan vara både praktisk och användbar om du delar din väska med någon annan eller bara vill ha möjlighet att fästa den vid behov.

Det är också viktigt att materialet är relativt lätt att rengöra. Det är vanligt att väskan blir väldigt skitig och smutsig när man är ute på jobb med arbetsväskan.


Verktygsväskor finns i olika material. Beroende på vilken miljö du använder väskan i är ett visst material bättre lämpat än ett annat.

Verktygsväskor av ballistisk nylon eller polyester rekommenderas för verktyg som lätt kan skadas av fukt. De ger dock inte mycket skydd mot vatten och andra vätskor. Om dina verktyg är känsliga för smuts och fukt är det en bra idé att köpa en av dessa väskor. Verktygsväskor tillverkade i aluminium kan vara lämpliga för personer som arbetar med sina verktyg, eftersom de inte riskerar att rosta om väskan stängs med ett gummiband eller en flik. Det ger också ett bättre skydd mot vatten än de flesta andra material.

Väskor av hög kvalitet med mjukt läder runt huvudfacket kan hålla i flera år och ge ett bra skydd för dina verktyg.

Polyester och nylon är de vanligaste materialen som används i verktygsväskor - båda av goda skäl. De ger en stor flexibilitet och du kan därför enkelt förvara alla dina verktyg utan att behöva oroa dig för mycket för hur väskan kommer att reagera.


Hur mycket ska din verktygsväska rymma?

Det är en bra idé att mäta de verktyg som du behöver ta med dig och de verktyg som vanligtvis förvaras i din verktygsväska. Du kan sedan avgöra om din väska är tillräckligt stor - och vilken storlek den bör ha om den inte är det. Sedan kan du jämföra olika märken av väskor.

Tumregeln för att välja en verktygsväska som är över verktygets hela längd. Om du till exempel tänker dig en klubba eller en hammare är det lämpligt att bära den i en väska där den får plats i hela sin längd med lite utrymme över. På så sätt kan du se till att dina verktyg inte skadas när du placerar dem i väskan, och det är lättare att hitta dem när du behöver dem.

Verktygsväskor finns i olika storlekar, material och former. Hur många verktyg använder du? Och hur långt måste du resa? Genom att tänka på dessa saker innan du köper väskan kan du välja en väska som är både bekväm och hållbar för dina personliga behov.


Vad kostar en verktygsväska?

En verktygsväska kostar allt från 300 kronor upp till flera tusenlappar. Allt beror på vilken modell och kvalitet ni väljer att köpa.
Frågor och svar