Verktygsvagn

Bästa verktygsvagnen

Bäst i test 2022


Bästa verktygsvagnen

Oavsett om ni letar efter en vanlig verktygsvagn eller en verktygsvagn med verktyg så hittar ni flera bra alternativ på denna sida. Vi har gått igenom flera olika modeller av verktygsvagnar för att hitta de som presterar bäst. Det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa och vilken som är billig och prisvärd. Det kan vara bra att läsa på ordentligt innan ni köper en verktygsvagn med så att ni verkligen vet vad som man ska tänka extra mycket på. Så på denna sida hittar ni billiga verktygsvagnar och framförallt de bästa verktygsvagnarna i år.

Bästa verktygsvagnen

Bästa verktygsvagnen

Vi har valt ut 5 olika verktygsvagnar som vi tycker verkar hålla den högsta kvaliteten och vara just de bästa verktygsvagnarna i år. Det vi har tittat på och som avgjorde just vårt val av vagnar är följande punkter

  • Pris –  Vad kostar verktygsvagnen
  • Kvalitet – Hur är kvaliteten
  • Egenskaper - Finns det gott om lådor
  • Verktyg - Följer det med verktyg


Verktygsvagn från Teng tools


1. Verktygsvagn från Teng tools

En snygg rödlackerad verktygsvagn i stålplåt från Teng tools. Teng tools har flera olika modeller av verktygsvagnar som alla håller den höga kvaliteten som Teng tools är kända för. Just denna verktygsvagn har bland annat 7 lådor som både är låsbara samt försedda med kullager. Alla lådor har även en botten av skumgummi så att verktygen ligger bättre på plats och inte skadas. Själva arbetsbordet har en ABS toppmatta. Två av hjulen är fasta samtidigt som de andra två är länkhjul med broms. Vi tycker att detta är en av de bästa verktygsvagnarna i år.


Egenskaper

Höjd 995mm

Bredd 460mm

Längd 670mm


Verktygsvagn med verktyg


2. Verktygsvagn med verktyg

Även denna verktygvagns med verktyg kommer från Teng Tools. Det är en prisvärd verktygsvagn som passar perfekt till den som vill ha nya fräscha verktyg med en passande verktygsvagn. Verktygsvagnen kommer med 546 verktyg, med allt från hylssats till skruvdragare. Själva verktygsvagnen i sig har 8 lådor med kullager. Den rör sig smidigt med hjulen och passar perfekt i garaget eller i verkstaden.

 

Egenskaper

  • 546 delar
  • Under 30 000 kr3. Verktygsvagn Bahco

Denna verktygsvagn från kvalitets märket Bahco är en riktigt snygg svart verktygsvagn. Den är även utrustad med 6 lådor som man kan förvara verktyg i. Förutom lådorna så har den det smarta låssystemet lock & go som säkrar lådorna när man ska flytta den. När man ska flytta den så kan man använda sig av handtaget som man kan fästa på båda sidorna av verktygsvagnen. Vi tycker att denna verktygsvagn passar perfekt i ett hemma garage för den som vill ha kvalitet.

 

Egenskaper

Vikt 115 kg

Mått 960x501x1016mm


Verktygsvagn Bahco


4. Verktygsvagn från Ironside

Verktygsvagnen från Ironside är både robust och kraftigt byggd med extra förstärka svetspunkter. Den är snyggt lackad i en matt pulverlack som även är väldigt reptålig. Denna verktygsvagn har på grund av den starka konstruktionen en lastkapacitet på hela 600 kg. Den kommer med 5 mindre  lådor, en normalstor och en stor låda. Så totalt har verktygsvagnen 7 stycken användarvänliga lådor. På sidan av vagnen finns master låssystem samt handtag som gör det enkelt att flytta verktygsvagnen. En annan stor fördel denna verktygsvagn har är de gummihjul som sitter på vagnen som inte gör några märken i golvet.


Egenskaper

  • Vikt 64kg
  • Mått 820x1010x490
  • Gummihjul
  • Max lastkapacitet 600kg


Verktygsvagn från Ironside
5 star


5. Verktygsvagn från Tecos

En relativt billig verktygsvagn är denna från Tecos. Detta då du även får med en hylsnyckelsats, tångsats och en mejselsats. Förutom verktygen så har vagnen 7 lådor som glider enkelt. Det finns självklart även hjul och handtag på vagnen. Vi tycker att Tecos verktygsvagn är riktigt prisvärd och något som ni kanske ska fundera på.


En billig verktygsvagn med verktyg


Egenskaper

Vikt 65kg

Mått 60*86*40


Verktygsvagn från Tecos
4 star

Bra att veta innan man köper en verktygsvagn

När man ska köpa den bästa verktygsvagnen så behöver man fundera på om man vill ha en verktygsvagn med verktyg eller utan verktyg. Vi har märkt att de flesta verktygsvagnar finns med eller utan verktyg. Om du vill köpa en verktygsvagn utan verktyg kan du spara pengar. Men personlig erfarenhet säger oss att nästan alla människor föredrar att köpa verktygsvagn med verktyg.


Om du behöver extra verktyg kan du gå in för ett extra inköp av samma modell av verktygsvagn med verktyg. Att köpa extra verktyg kräver dock en extra kostnad. Om du inte kan hitta den önskade storleken eller det önskade märket på verktygen i tillbehörslistan för din verktygsvagn blir det nödvändigt att köpa en separat uppsättning verktyg.


Om du vill köpa en vanlig topplåda av verktygsvagn är det bättre om du kan hitta en standardutförande. Men om du har specifika krav på utformningen av verktygsvagnens topplåda måste du gå in för anpassning. Vissa tillverkare erbjuder vissa alternativ för anpassning enligt kundernas behov och detta är också ett bra alternativ.

Tänk på priset på verktygsvagnen du vill köpa. Det är bättre att välja ett populärt märke om du har en bestämd budget. När det gäller verktygsvagnar är det svårt att hitta det bästa förhållandet mellan pris och prestanda, så du kanske måste spendera mer för något som ger bra prestanda och hållbarhet.

Sedan ska du fundera på om du behöver en stor eller en liten verktygsvagn. Om du vill köpa en stor verktygsvagn är det bättre att kontrollera ditt bil utrymme i förväg. Tänk också på om det finns något behov av små hjul vid verktygsvagnens bas . Det blir svårt att flytta de stora verktygsvagnarna som inte har några små hjul i botten. I regel så är det bättre att köpa en modell större än vad man från början hade tänkt sig, detta då man oftast ändå skaffar sig mer verktyg än vad man hade från början.

Det finns billiga verktygsvagnar på marknaden, men deras kvalitet är mycket låg jämfört med vanliga verktygsvagnar. Om du behöver många verktyg för ditt arbete är det bättre att betala mer och köpa en standardmodell i stället för att köpa billiga modeller som inte håller länge

Materialet som används vid tillverkningen av verktygsvagnen är en annan viktig faktor. Du kan välja mellan aluminium, stål eller plast. Aluminium är lätt, men det kan vara dyrt om kvaliteten på legeringen är tillräckligt bra för att motstå slitage och skador. Verktygsvagnar av trä finns också att köpa, men du måste hålla dem borta från fukt eftersom de tenderar att ruttna med tiden. Verktygsvagnar i stål är tunga, vilket innebär att de kan vara jobbigt att flytta dem. Verktygsvagnar av plast är lätta, men de tål inte lika mycket grov användning som det gärna blir i exempelvis garaget.

Innan du köper den bästa rullande verktygslådan bör du överväga om den har hjul eller inte, för om du måste bära din rullande verktygslåda varje dag kan den orsaka ryggsmärtor. Vissa tunga rullande verktygsvagnar har 2 hjul så att du kan använda dem för att flytta tunga verktyg från plats till plats. Eftersom rullande verktygsvagnar är tillverkade av stål är de vanligtvis mycket hållbara.

Om du behöver ett antal verktyg för olika ändamål är det bättre om den bästa verktygslådan har separata fack och hyllor inuti så att du kan förvara olika typer och storlekar av verktyg i separata kategorier. På så sätt behöver du inte leta efter rätt storlek på verktyget innan du börjar arbeta.

Om du däremot behöver ett mindre antal verktyg för olika typer av arbeten i en verkstad, ett garage eller liknande miljö är det bättre att köpa en standardverktygsvagn med fack än att satsa på en skräddarsydd lösning. Om du behöver ett stort antal verktyg för att utföra ditt arbete är det generellt sett bättre att köpa en tung rullande verktygsvagn än en vanlig verktygsvagn.

Designen får gärna vara snygg på verktygsvagnen så att den passar in i garaget eller verkstaden man ska ha vagnen i. Det finns flera snygga modeller av vertygsvagnar som vi bland annat har valt ut på denna sida.Vad kostar en verktygsvagn?

Om du väljer ett populärt märke kan priset på verktygsvagnen vara så högt som 10000 kronor, men om du väljer en billigare version ligger priset på mellan 2000 och 8000 kronor beroende på modell.

Vad ska det vara för hjul på verktygsvagnen?

Vi tycker att det är bäst att välja en verktygsvagn med gummihjul som både är hållbara och som inte repar golvet.

Var ska jag köpa en verktygsvagn?

Det hittar ni information om på vår sida - Läs mer hos oss
Frågor och svar