Verktygstavla

Bästa verktygstavlan

Bäst i test 2022


Bästa verktygstavlan

En verktygstavla är inte bara bra att ha i verkstaden utan passar även perfekt att ha hemma i garaget eller i källaren. Det finns massor av olika modeller av verktygstavlor som även är tillverkade i olika material så som trä, stål och aluminium. Vanligast är dock att de är tillverkade av stål och aluminium. Oavsett om ni söker efter en vanlig verktygstavla eller en verktygstavla med hjul så har vi hittat flera som vi tycker verkar vara de allra bästa verktygstavlorna i år.

Bästa verktygstavlan

Bästa verktygstavlan


Vi har valt ut 5 av de allra bästa verktygstavlorna om ni frågar oss. Vi valde ut dessa beroende på en del faktorer. Det vi har tittat främst på vid urvalet av dessa verktysgtavlor är främst :


Pris –  Prisvärda verktygstavlor

Kvalitet – Det måste vara hållbara verktygstavlor

Montering - Enkel montering


Verktygstavla från Wolfcraft
5 star


1.Verktygstavla från Wolfcraft

Först tänkte vi visa en väldigt prisvärd verktygstavla med fyrkantiga hål på 9x9mm. Denna modell är en ganska stor verktygstavla med måtten 960x500. Vilket gör att man oftast inte behöver så många för att fylla en hel vägg. Verktygstavlan väger endast 5 kilo och klarar av en belastning på cirka 45 kg. Materialet den är tillverad i är stål och aluminium, vilket båda är väldigt hållbara. En verktygstavla är ett perfekt sätt att få ordning på alla verktyg man har i garaget eller verkstaden. Man får en snabbare överblick och så ser det mycket bättre ut.

 

Egenskaper

 • Höjd 500mm
 • Bredd 960mm
 • Max vikt 45kg
 • Vikt 5kg2. En blå verktygstavla

Denna verktygstavla har en snygg blå färg som passar in i stort sett överallt. Den har standard mått så som 9mm fyrkantshål samt 38mm centrumavstånd. Verktygstavlan är en perforerad panel som man enkelt kan monteras direkt på väggen eller med hjälp av väggskenor. Det går även bra att montera verktygstavlan i vagnar, ställ eller i ett verktygsskåp. Höjden på denna modell är 679mm och bredden är 1439 mm.

 

Egenskaper

 • Höjd 1439mm
 • Bredd 679mm
 • Färg blå
 • Vikt 5kg


En blå verktygstavla
5 star


3. Stor verktygstavla från Bacho

Bacho erbjuder flera olika verktygstavlor som håller en hög kvalitet. När man köper denna verktygstavla så kan man välja mellan 4 olika storlekar. Så det finns garanterat en som passar dina behov väldigt bra. Verktygstavla fungerar perfekt för garaget eller i verkstaden. Genom att sätta upp en verktygstavla på exempelvis garage väggen så kan man på ett smidigt sätt få ordning och reda på alla verktyg man har. Det får plats mycket med krokar på denna stora verktygstavla.


Välj mellan dessa storlekar

 • 600x500
 • 1200x800
 • 1500x800
 • 1800x800


Stor verktygstavla från Bacho
5 star


4. Verktygstavla på hjul

Detta är en väldigt bra verktygstavla på hjul. Att man använder sig av en verktygstavla med hjul är främst så att man enkelt kan få med sig alla verktyg till platsen man ska arbeta på. Man kan ju självklart ha den stående snyggt i ett hörn och när man sedan behöver den så rullar man bara smidigt fram den. Fyra hjul har denna modell varav två av dessa är praktiskt låsbara. Panelen i sig har fyrkantiga hål så att man väldig flexibelt kan placera ut krokar. Det finns även handtag på sidan av verktygstavlan så att man enkelt kan rulla iväg den. Sist men inte minst så har den även en mindre bricka ovanpå för förvaring av exempelvis skruvar eller liknande.

 

Egenskaper

 • Mått 1500x1000x450
 • Hjul
 • Bricka
 • Handtag


Verktygstavla på hjul
5 star


5. Billig verktygstavla

Denna modell av verktygstavla är en av de billigaste som vi har hittat. Det finns säkert billigare modeller än denna, men det är viktigt för oss att de håller rätt kvalitet. Denna verktygstavla är blå och är en preforerad ryggpanel med måtten 870x480. Priset är endast runt 500 kronor vilket vi tycker är väldigt köpvärt. Tavlan har självklart fyrkantiga hål och god hållbarhet.


Egenskaper

 • Höjd 870mm
 • Bredd 480mm
 • Billig verktygstavla


Billig verktygstavla

Bra att veta och tänka på när man ska köpa en verktygstavla

När man ska köpa en verktygstavla så är det bra att tänka på storleken och det material som används. Om den är för lång kan du komma att lägga ut små saker som inte kräver en så stor tavla. Om den är för bred kommer din arbetsyta att ta mer plats än vad du behöver. När det gäller material är det vanligaste valet plåt. En metallplatta är ett bra val eftersom den är hållbar och kan fås till ett lågt pris.

Fyrkantiga hål är i regel standard på verktygstavlor. Dessa är användbara eftersom du kan använda krokar för att hänga upp dina verktyg. Att få upp verktygen på verktygstavlan har sina fördelar. När du behöver använda ett verktyg finns det alltid nära till hands. Du kan välja hur du organiserar dina verktyg på tavlan, men den vanligaste metoden är att hänga dem i rader.

Generellt sett är att skaffa en verktygstavla ett av de bästa sätten att se till att dina verktyg finns inom räckhåll när du behöver dem. Du kan få en sådan för ett rimligt pris och den kommer att göra ditt arbete mycket enklare.

Förutom att det det blir enklare att arbeta så ser det även mycket trevligare ut med ordning och reda som omger dig. Om du behöver mer förvaringsutrymme kan det vara en bra idé att skaffa en verktygslåda för de större verktygen och kanske till och med investera i en organiseringsväska för mindre föremål.

Det finns även verktygstavlor på hjul som kan flyttas runt när du arbetar. Det här alternativet är bra för hobbyister som bara arbetar med ett projekt eller renoverar ett specifikt område i hemmet.

Tänk även på hur mycket vikt som verktygstavlan klarar av. Om du har tunga verktyg måste tavlan kunna bära dem.

Om du köper en begagnad verktygsbräda ska du kontrollera att den inte är skadad och att ingen av hängarna är trasiga. Även små saker som trasiga krokar kan få din arbetsplats att se dålig ut och orsaka problem för dig i längden. När du har funderat på storlek och material för din tavla är det dags att bestämma exakt var din verktygstavla kan placeras. Detta beror på hur mycket utrymme du behöver och om du vill ha en plats att sitta ner på när du arbetar.


Det är också värt att ta hänsyn till var dina eluttag finns. Det är helt enkelt mer praktiskt om de är närmast verktygstavlan. När du har en allmän uppfattning om var den ska placeras väljer du den höjd som är mest bekväm för dig.


Vad kostar en verktygstavla?

En verktygstavla kostar allt mellan 300 kronor upp till 2000 kronor

Vilket är ett vanligt material som används för en verktygstavla?

Plåt eller stålplåt är ett vanligt.Det är hållbart och lätt att byta ut om en skada uppstårFrågor och svar