Verktygsbälte

Bästa verktygsbältet

Bäst i test 2022


Bästa verktygsbältet

Verktygsbälte är något som alla snickare och andra hantverkare använder sig av. Det har med åren även blivit väldigt populärt även hos hobby byggaren att äga ett verktygsbälte. Det är förståligt då det finns så mycket fördelar med att använda sig av ett sådant bälte. Dels så slipper du bära skruvarna eller spikarna i handen, utan du har dem i spikfickorna som finns på verktygsbältet. Vi har valt ut flera olika modeller av snygga verktygsbältet på denna sida, allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att hitta det bästa verktygsbältet.

Bästa verktygsbältet

Bästa verktygsbältet

När vi valde ut dessa verktygsbälten så tittade vi på flera viktiga punkter. Detta för att vi ville skriva om de allra bästa verktygsbältena som vi har hittat på marknaden i år. Det vi tittade extra mycket på var följande faktorer.


Kvalitet – Ett verktygsbälte ska vara extremt hållbart

Material – materialet ska vara slitstarkt

Pris – Priset ska vara skäligt


Verktygsbälte Snikki 9336


1. Verktygsbälte Snikki 9336

Detta verktygsbälte är både välkänt och populärt.  Det är ett verktygsbälte som används av både snickare och elektriker. Verktygsbältet har även blivit populärt bland vanliga hobbysnickare,  då det är så pass hållbart och enkelt att arbeta med. Bältet är tillverkat i ett vattenavvisande läder i väldigt hög kvalitet. Bältet har en längd på cirka 122 cm och har ett metallspänne. Det finns gott om fickor, precis som man önskar av ett bra verktygsbälte. Fyra spikfickor och fyra vanliga verktygsfickor. Självklart finns det fler verktygshållare så som knivhållare och hammarhållare.

Ett Svensktillverkat verktygsbälte som håller absolut högsta kvalitet.


Fördelar

 • Bästa verktygsbältet
 • Populärt bland snickare
 • Verktygsbälte i läder
 • Nitförstärkt
 • Hållbart2. Snickers verktygsbälte 9770 XTR

Ett riktigt snickarbälte är detta verktygsbälte från Snickers. Bältet har en god komfort då det är ergonomiskt designat. Bältet har justerbara vadderade hängslen och tåliga läder fickor.  Det finns bland annat verktygsficka, hammarhållare, fack för penna och knivfäste. Det finns även två väldigt slitstarka spikfickor som ha en lite vinklad design och bredare öppning så att man snabb ska kunna komma åt. Spännet är både robust och enkel att öppna eller stänga.


Fördelar

 • Ergonomisk design
 • Vadderade hängslen
 • Läderfickor


Snickers verktygsbälte 9770 XTR
5 star


3. Makita verktygsbälte

Verktygsbältet från Makita har 3 justerbar fack som rymmer 6,5 liter. Det är ett verktygsbälte som har plats för allt du behöver ha med dig. Det sitter skönt och är inte alls speciellt tungt. Vikten ligger runt 1,5kg. Att köpa ett verktygsbälte från Makita är en bra investering då Makita som med alla sina verktyg och tillbehör håller väldigt god kvalitet. Ett verktygsbälte är något som man i stort sett måste ha som snickare eller byggare. Man kommer då snabbt åt både spik och själva verktygen man ha i bältet.


Fördelar

 • 6,5 liter
 • Hög kvalitet
 • Prisvärt


Makita verktygsbälte
5 star


4. Fristad verktygsbälte 9333

Detta verktygsbälte är bland annat för yrkessnickare. Självklart fungerar det lika bra för hobby snickaren med som är noga med kvalitet och hållbarhet. Bältet har en bredd på 40mm som är tillverkad av en nylonrem samt ett kraftigt spaltläder till bland annat fickorna.

Alla de fickor som man önskar finns på detta verktygsbälte så som exempelvis tre stycken spikfickor, pennficka, tumstocksficka och hammarhållare. Bältet är även nitförstärkt för extra hållbarhet.

 

Egenskaper

 • Spaltläder
 • Metallspänne
 • Nitförstärkt
 • Kvalitet
 • Äkta snickarebälte


Fristad verktygsbälte 9333
5 star


5. Milwaukee verktygsbälte

Ett av de bästa verktygsbältena är detta från Milwaukee. Den har en smart ergonomisk design samt att den även kommer med en sele. Detta gör att verktygsbältet sitter extremt bra och komforten är den högsta. Ett väldigt skönt verktygsbälte som inte känns tungt, trots att man kan packa mycket i det. Selen är en 4 punktsele som dessutom är vadderad för extra god komfort. Bältet har dubbla sömmar samt även nitade sömmar för extra hållbarhet.

 

Egenskaper

 • Ergonomiskt verktygsbälte
 • Prisvärt
 • Ett av de skönaste
 • Vadderad Sele


Milwaukee verktygsbälte
5 star


6. Stanley verktygsbälte

Ett väldigt billigt verktygsbälte som inte kostar med än 500 kronor. Trots priset så är bältet tillverkat i Mocca och har gott om fickor samt hållare till både spik och verktyg. Verktygsbältet är enkelt att justera med spännet till passande storlek. Ett slitstarkt verktygsbälte som är förstärkt med nitar på de mest utsatta områdena.  Mocca materialet är väldigt tåligt och snyggt.


Egenskaper

 • Billigt verktygsbälte
 • Förstärkt med nitar
 • Mocca


Stanley verktygsbälte
4 star

Tänk på detta när du ska köpa ett verktygsbälte

När du ska köpa ett verktygsbälte behöver du funderar på vad dina arbetsuppgifter kommer att vara och vilka verktyg du kommer använda dig av. För tung och frekvent användning rekommenderar vi ett starkt och stabilt verktygsbälte. Men för dem som utför mindre krävande uppgifter varje dag lönar det sig att investera i en lättare modell med färre fickor.

När du köper ett verktygsbälte bör du vara uppmärksam på produktens funktionalitet. De bästa modellerna har fickor som hammarhållare, spikficka och ficka för mobiltelefon. Det är också värt att överväga om du vill ha öglor på ditt verktygsbälte. Slingor är praktiska när man arbetar med motorsågar eller elektriska verktyg som måste fästas i bältet för att inte tappa bort dem. Det är också viktigt hur stabil (styv) produkten är. En stabil modell kommer att gör att du kan arbeta med verktyg som sågar och hammare utan att behöva oroa dig för att de ska falla ur fickorna.

Det finns olika modeller av verktygsbälten

Olika tillverkare erbjuder ett brett utbud av funktioner, material och utformningar för sina produktsortiment. Det finns fantastiska verktygsbälten i läder och mocka som ser bra ut och känns bra men det finns även modeller i nylon och polyester som är lättare, andas och är bekväma. Materialet är en viktig faktor om du arbetar i trädgården eller utomhus, eftersom det avgör hur lätt ditt verktygsbälte kan rengöras.

Om du köper ett verktygsbälte i läder för användning i trädgården, kontrollera vilken typ av förhållanden det har testats för. Vilken förmåga har bältet att motstå smuts, fukt och solljus?

Verktygsbälten i nylon är lätta att rengöra, men eftersom de inte andas kan det bli obekvämt att bära dem i varma förhållanden. Det finns också hammarbälten för extra bekvämlighet.

Den sista faktorn att tänka på när du köper ett verktygsbälte är hur det ser ut och känns när du använder det. Kom ihåg att du kommer att bära ditt verktygsbälte varje dag, så välj en modell som sitter bra och är bekväm att bära även efter timmars användning. Glöm inte att fickorna kan vara placerade på olika sätt på varje verktygsbälte. Det kan påverka hur lätt du kan komma åt dina verktyg.


Kvalitetsmärken inom verktygsbälten

 • Makita
 • Husqvarna
 • Snickers
 • Dewalt
 • Stanley
 • Milwaukee
 • Fristad


Ett verktygsbälte ska gärna vara ergonomiskt utformat . Detta så det inte sliter på din kropp och det ska även vara bekvämt att bära. För tyngre utrustning så rekommenderar vi ett verktygsbälte med hängslen. Detta då hängslen tar en stor del av vikten.

För trädgårdsarbetet så finns det verktygsbälte som kan vara passande. Men vi rekommenderar att du kontrollerar om verktygsbältet är lämpligt för dina arbetsuppgifter.

Verktygsbälten kan vara dyra, så det är viktigt att hitta ett som passar dina behov och din budget. Om du bara ska använda ditt verktygsbälte då och då, välj billigt. Om du arbetar med verktyg regelbundet, spendera lite mer på ett som är en kvalitetsprodukt som håller länge.

Jag rekommenderar starkt ett verktygsbälte med hängslen om du ska hantera tyngre verktyg regelbundet, till exempel motorsågar och takmaterial. Verktygsbälten måste också ha plats för din säkerhetsutrustning. Detta inkluderar handskar, ståltåskydd och hörselskydd.

Om du arbetar inom byggbranschen eller med tung utrustning, välj ett verktygsbälte med hängslen. De avlastar kroppen och fördelar vikten på axlar och rygg.

Om du är gillar att göra lite hemarbete då och då bör du välja ett lättare verktygsbälte med färre fickor. Välj i stället ett med öglor för att hänga upp dina verktyg. På så sätt slipper du böja dig ner och plocka upp varje föremål för att lämna över det till någon annan.

Om att köpa ett billigt verktygsbälte. Om du vill köpa ett billigt verktygsbälte bör du vara medveten om att det inte håller lika länge som en dyrare modell. Därför rekommenderar vi att du väljer verktyg i mellanklassen om du kommer att använda dem regelbundet.och hållbar. De flesta bälten har också en hammarehållare, tångbågar och verktygshållare för att ge dig mer förvaringsutrymme för verktyg.

Vi rekommenderar att du köper ett läderbälte om du vill ha en kvalitetsprodukt som håller länge. Läder är det bästa materialet för verktygsbälten eftersom de är bekväma och hållbara. De flesta bälten kommer också med en hammarehållare

Som med de flesta saker i livet finns det kompromisser. Att köpa ett billigt verktygsbälte kommer inte att är inte lika hållbara och kommer förmodligen inte att hålla lika länge. Men om du kommer att använda ditt verktygsbälte då och då är detta det bästa alternativet!

Ett verktygsbälte av läder av god kvalitet har ett antal egenskaper som gör det bekvämare att bära under längre perioder. Sådana egenskaper inkluderar; passform runt midjan, justerbara hängslen och brett läderbälte.

Hängslen är mycket viktiga när du väljer ett verktygsbälte beroende på vilken typ av arbete du utför. Om hängslen inte är justerbara ger de stöd åt dina höfter genom att vila dem över dina axlar. Det kan orsaka problem, särskilt om du bär handskar eller glasögon.


Snickarbälte

Ett verktygsbälte för snickare måste ha ett brett bälte som inte gräver sig ner i höfterna. Det ska vara tillverkat av högkvalitativa material, t.ex. läder eller kraftig nylon, och det ska också ha gott om fickor för dina verktyg.


Vad är skillnaden mellan ett bälte och hängslen?

Hängslen kan fästas på byxorna, medan bälten vanligtvis inte kan fästas på byxorna. Hängslen används vanligtvis av hantverkare i tunga branscher, t.ex. inom byggbranschen. Nackdelen med verktygsbälten med hängslen är att du ofta bär dem under längre tidsperioder på grund av följande.


Vad är skillnaden mellan ett läderbälte och ett nylonbälte?

Ett läderbälte är slitstarkt, bekvämt att bära och orsakar ingen friktion. Det andas också bättre än nylonbälten eftersom det tillåter luftflöde. Om du väljer ett verktygsbälte med hängslen är läder vanligtvis mer hållbart än nylon. Ett slitstarkt nylonmaterial kankan användas, men det har inte samma kvalitet som läder.


Vad är ett snickarbälte?

Snickarbältet är vanligtvis bredare än andra bälten och har flera fickor för spikar, skruvar och verktyg. Det har också en hammarhållare som är placerad närmare kroppen så att du inte slår i benen när du svingaren hammare. Bältet är vanligtvis tillverkat av läder och i vissa fall av nylon.


Vad är en snickarställning?

En snickarställning fästs på ditt verktygsbälte och vilar över axlarna för att avlasta ländryggen. Dessa hängslen kan justeras vid behov eftersom de fästs i båda ändarna med främst klämmor eller spännen. Se till att du väljer ett ställ som passar din storlek och som är lätt att justera.


Vad är skillnaden mellan ett snickarbälte och hängslen?

Ett verktygsbälte av nylon som vilar över båda axlarna för extra stöd när du arbetar med verktyg som hammare eller tunga sågar. Det kan enkelt justeras med spännen elleroch kan bäras ovanpå eller under din jacka. Skillnaden mellan hängslen och bälten är att hyllan fästs på bältet över axlarna, medan hängslen fästs på byxorna.


Vad är verktygshållare?

Verktygshållare är vanligtvis i form av slingor eller fickor som är integrerade i ett verktygsbälte så att du enkelt kan ta med dig olika verktyg när dufungerar. Beroende på vilket verktygsbälte du väljer har du vanligtvis mellan 8 och 50 fickor så att du lätt kan hitta dina verktyg när du behöver dem.


Fickstorlekar för att passa enskilda verktyg?

Vissa verktygshållare är mycket justerbara med flera olika slingor eller bälten som är utformade för specifika typer av utrustning. En borrhållare kan till exempel anpassas för att passa flera olika typer av utrustning. Andra verktygshållare är utformade för mindre borrar eller skruvmejslar.Frågor och svar