Arbetsskor

Bästa arbetsskorna

Bäst i test


Bästa arbetsskorna

Vi har valt ut de bästa arbetsskorna som vi har hittat på marknaden i år. Det finns väldigt många olika märken och modeller av just skyddsskor/arbetsskor. De vi har valt ut är bland annat Helly hansen, Sievi och Jalar. Vi har även tagit med en skyddssandal samt en billigare modell av en arbetssko. Så vi tror att ni enkelt kommer att hitta den bästa arbetsskon för just er.

Bästa arbetsskon

Vilken är den bästa arbetsskon?

Vi har testat flera olika arbetsskor och gjort en utvärdering av dessa. För att välja ut den bästa arbetsskon så har vi valt ut flera olika modeller och sedan utvärderat dessa utefter vissa faktorer. De punkter vi främst har tittat på är


Säkerhet – Har de alla skydd som vi tycker arbetsskon ska ha

Komfort – En arbetssko ska ha mycket god komfort

Pris – Priset är mindre viktigt men ändå en punkt vi vill ha med

Hållbarhet – En arbetssko slits relativt fort, men ju längre hållbarhet desto bättre.


Jalas exalter easyroll arbetssko
5 star


1. Jalas exalter easyroll arbetssko

Den bästa arbetsskon i år är exalter easyroll från Jalas. Detta är kanske inte så oväntat då Jalas alltid erbjuder arbetsskor i högsta kvalitet. Detta är ju extra viktigt då det handlar om arbetsskor som ska klara av väldigt mycket påfrestningar. I grund och botten är Exalter easyroll en luftig och lätt arbetssko som även är väldigt skön att gå i. Det finns ventilationshål med nät för att kunna lufta skorna samtidigt som nätet förhindrar grus att ta sig in. Arbetsskon är utrustad med ett mjukt spiktrampskydd samt en tå hätta av aluminium. Arbetsskon har den populära boa snörningen som gör att du slipper knyta skorna.

Jallas arbetssko easyroll är en arbetsko med hög säkerhet, god komfort och bra hållbarhet. En arbetssko i topklass.


Storlekar

34-47


Fördelar

 • Boa snörning
 • Spiktrampskydd
 • Sköna arbetsskor
 • Snygga arbetsskor
 • Bäst i test2. Helly hansen workwear arbetssko Magni boa low

En snygg arbetssko från helly Hansen som vi tycker håller bra kvalitet. Denna arbetssko är väldigt skön att gå i och känns inte alls som en vanlig arbetssko brukar göra. Den är lätt, bekväm och stabil att gå och stå i. Vi tycker designen är smart och snygg. Du har givetvist den populära Boa förslutningen så att man slipper de klassiska skosnörena. Själva tåhättan är i aluminium samt har reflexelement. Ett par lite mer sportiga arbetsskor som är sköna att gå i under hela arbetspasset.

 

Fördelar

 • Boa snörning
 • Mjukt spiktrampskydd
 • Snygga arbetsskor
 • Mikrofiber ovandel


Helly hansen workwear arbetssko Magni boa low
5 star


3. Sievi skyddskor viper roller

Här har vi ett par snygga och sportiga arbetsskor/skyddskor från Sievi. Dessa arbetsskor håller även de den högsta kvaliteten man kan hitta i år. Tå hättan i dessa arbetskor är av komposit material som har sina fördelar genom att bland annat vara väldigt lätta. Ovansidan är tillverkad av ett vattenavstötande mikrofiber som även andas och gör skorna luftiga. Den smarta tvålagerssulan ser till så att du bekvämt kan röra dig optimalt i arbetsskorna.  VI tycker att dessa arbetsskor vad väldigt sköna att gå och arbeta i.


Fördelar

 • Boa snörning
 • Sköna arbetsskor med bra dämpning
 • Sportiga arbetsskor
 • Komposit tåhätta


Sievi skyddskor viper roller
5 star


4. Jalas skyddsandal 3008

Vi valde att ta med en riktigt bra skyddssandal som används som arbetssko. Denna arbetssko/sandal har en tå hätta i aluminium som håller nere vikten men samtidigt skyddar foten på ett bra sätt. Med ett mjukt spiktrampskydd så går man och står väldigt bekvämt i dessa luftiga sandaler. Sandalen har en väldigt greppsäker slitsula som gör att man inte riskerar att tappa fästet. Innersulan är en Merinoull med dubbla dämpningszoner för extra bra komfort. En arbetssko av modell sandal är att rekommendera när det är varmt ute eller inne. De är betydligt mer svala och luftigare än vanliga arbetsskor.

 

Egenskaper

 • Kardborre
 • Arbetssko sandal
 • Spiktrampskydd
 • Alu tåhätta
 • Läder ovandel
 • Bästa skyddssandal


Jalas skyddsandal 3008
5 star


5. Solid Gear revolution Dawn

En väldigt billig arbetsko runt 6-700 kronor. Trots priset så tycker vi att Solid Gear har lyckats bra med just denna modell av arbetssko. Den känns inte billig och man rör sig väldigt bekvämt i den. Med den speciella Nano-tåhättan får du även ett väldigt starkt skydd. Ovandelen av arbetsskon är av Cordura med TPU förstärkningar för bra hållbarhet. Man har även ett bra halsskydd i skorna samt att andningsförmågan är mycket god.


Egenskaper

 • Nano-tåhätta
 • Billig arbetssko
 • En prisvärd arbetssko


Solid Gear revolutin Dawn
4 star


6. Helly Hansen Workwear Oslo Boa low

En skyddssko som ser mer ut som en träningssko än en arbetssko. Men arbetssko är det precis som Oslo boa low är. Det är en arbetssko som är helt vattentät och har en aluminium tåhätta för bästa skydd. Den är självklart även utrustad med ett mjukt och behagligt spiktrampskydd. En väldigt skön arbetssko med en sportig look. Arbetsskon från Helly Hansen har trots sin vattentäthet en väldigt god andningsförmåga vilket är viktigt för arbetsskor.

 

Egenskaper

 • Vattentät
 • Sköna
 • Spiktrampskydd
 • Sportiga arbetsskor


Helly Hansen Workwear Oslo Boa low
5 star

Tänk på detta när du ska köpa nya snygga arbetsskor


Var ska du främst använda skorna

Tänk först och främst i vilken miljö du kommer använda arbetsskorna. Arbetar du på en byggplats så är det arbetsskor som främst är för byggare som du ska titta på. Dessa arbetsskor behöver ha en hög säkerhet och ha skydd för bland annat spikar och fallskador på tårna. Så arbetskor med spiktrampskydd och en hållbar tåhätta är viktiga faktorer för denna miljö.

Arbetar du inom vården så kan det vara bäst med ett par arbetskor som passar främst för just den miljön. Så självklart ska ni tittat på ett par arbetsskor som är anpassade för just din arbetsplats allra bäst.

Kvaliteten är extremt viktigt på ett par arbetsskor. Detta då arbetsskor används flitigt samt oftast i en tuff miljö. Då är det viktigt att de håller länge och framför allt håller den säkerhet som de är skapta för.

Vi har valt ut arbetsskor från de tillverkare som håller den högsta kvaliteten så som bland annat

 • Jalas
 • Helly Hansen
 • Sievi


Dämpning & sulor

Dämpningen och sulor i arbetsskor är viktigare än vad man kan tro. Med ett par arbetsskor med en dålig sula eller dålig dämpning kommer ni snabbt erfara hur det känns att få hälsporre. Ja det finns en stor risk att man råkar ut för detta om man går för mycket i arbetsskor som inte håller e den standarden den ska göra. Så därför är det oftast mindre bra att köpa billiga arbetsskor. Det finns vissa billigare som håller bra kvalitet, men som med allt så är det oftast det man betalar för som man får.


Tåhätta

Tåhättan finns i flera olika material och utförande, men en sak alla har gemensamt är att de ska skydda för bland annat fallskador på foten och då framför allt på tå delen. Det finns bland annat arbetskor som har stålhätta, aluminiumhätta, plasthätta och komposithätta. Alla har sina för och nackdelar.

Stålhätta – Stark & tålig

Aluminiumhtta – Stark & lätt

Plasthätta Lätt & billig

Komposithätta – Lätt & Tålig


Vad ska man mer tänka på när du köper arbetsskor

Miljön där du ska använda arbetsskorna är mycket viktig. Det är viktigt att komma ihåg vad vi sa ovan: det är oftast inte så bra att köpa billiga arbetsskor - eftersom de inte håller länge och det finns risk för att du får hälsporre. Så ta god tid på dig och prova olika typer och modeller innan du väljer de arbetsskor som du föredrar.

Arbetsskor delas vanligtvis upp i olika klasser beroende på vad de används till. En sko kan vara gjord för byggnadsarbetare, butiksbiträden eller vårdpersonal. Naturligtvis kan samma typ av arbete kräva mer än en typ av sko, men det är en helt annan sak.

Det material som det är också viktigt att veta av vilket material arbetsskorna är tillverkade. Du kan hitta arbetsskor i material som läder, mesh och neopren. Materialet måste kunna tåla den typ av arbetsplats som du använder dina arbetsskor på.

Olika typer av sulor bör också nämnas här. De vanligaste sulorna är syntetiska/gummisulor när du köper ett par arbetsskor.

Här är några andra viktiga faktorer som du bör tänka på när du letar efter nya arbetsskor:


Skohöjden - Hur hög hälen är från marken, vanligtvis mätt som den invändiga längden från tårnas ände till där foten böjer sig. Det är bäst att arbetsskor har en bra passformmed en bra skohöjd.


Snörning - Skotyperna är antingen snörning eller slip-ons. Snörning kan stängas med snören, spännen eller kardborreband överst på skoöppningen. Slip-ons har en öppen nedre del och måste glida av och på utan någon form av fästanordning.


Bredd - Detta är om skon passar din fot eller inte. Det är viktigt att dina arbetsskor sitter bra. Dina tår ska ha lite utrymme så att de inte slår mot sidorna på skorna när du går, men samtidigt ska det inte finnas något utrymme mellan tårna och skospetsarna.Olika bredder

Normalbredd - standardskor med normal bredd.

Smal bredd - en smalare sko som passar en smal fot. (vanligtvis ca 1/3 kortare än normal längd)

Bred bredd - En bredare sko för att passa en bred fot eller för personer som har svullnad i fötterna på grund av hälsoproblem som t.ex. hjärtsjukdomar.


Typer av arbetsskor.

De vanligaste typerna är säkerhetsskor med stålhätta, arbetsskor med hög synlighet och läderstövlar.

Säkerhetsskor med ståltåhätta - Ståltåhättor finns för att se till att dina tår är skyddade mot fallande föremål, t.ex. om du arbetar på byggnadsställningar eller har något annat jobb där det finns en risken för att detta ska inträffa.

Arbetsskor med hög synlighet - Med hjälp av arbetsskor med hög synlighet är det möjligt att synas i svagt ljus och på natten. Skorna är vanligtvis gjorda så att de reflekterar ljuset och därmed gör dig mer synlig för andra runt omkring dig.

Läderstövlar - Vissa typer av arbetssituationer kräver läderstövlar stället för arbetsskor, till exempel när det är kallt och blött ute. Om så är fallet ska du köpa ett par bra läderstövlar för att skydda dina fötter ordentligt.


 

Summering bästa arbetskorna

Köp ett par sköna snygga och framförallt säkra arbetsskor. Låt inte priset riskera hälsan och säkerheten. De bästa arbetskorna kostar inte mer än runt 2000 kronor. Det är en billig försäkring för fötterna tycker vi. Så välj ett par arbetsskor från de bättre kvalitetsmärkena så kommer ni garanterat bli nöjda.


Vilka är de bästa arbetsskorna?

De bästa arbetsskorna är Jalas exalter easyroll om ni frågar oss. Detta då håller en sån hög kvalitet, har skön komfort och framförallt är riktigt säkra.


Vad kostat ett par arbetsskor?

Ett par arbetsskor kostar allt mellan 300 kronor upp till ett par tusen kronor. Men de bättre mer säkra och sköna arbetskorna kostar runt 2000 kronor. Då kan ni vara säkra på att få ett par bra arbetsskor.Frågor och svar