Arbetsbyxor

Bästa arbetsbyxorna

Snygga arbetsbyxor


Bästa arbetsbyxorna

Arbetsbyxor är något man bör köpa det allra bästa. Detta då vi tycker det är extra viktigt med säkerheten och komforten. Går det även hitta ett par snygga arbetsbyxor som även håller dessa krav, ja då har man nog hittat de allra bästa arbetsbyxorna. Arbetsbyxor ska vara riktigt slitstarka och klara av slitaget som kan bli av arbetspassen. Även arbetsbyxor som man använder hemma i trädgården behöver vara tåliga och komfortabla. Då vissa arbetsbyxor är så pass snygga så använder många även arbetsbyxor nu för tiden till vardags.

Vi har valt ut 7 stycken snygga arbetsbyxor som vi anser är de bästa arbetsbyxorna på marknaden i år.

Bästa arbetsbyxorna

Vilka är de bästa arbetsbyxorna?

Vi har inte bara valt ut de bästa arbetsbyxorna utan även de vi tycker är de snyggaste arbetsbyxorna. För att välja ut dessa byxor så har vi tittat på olika faktorer som vi anser är viktiga att tänka på när man ska köpa ett par arbetsbyxor.

Vi har tittat på följande punkter

 • Kvalitet
 • Komfort
 • Hållbarhet
 • Utseende
 • Pris


Snickers arbetsbyxa 6241 allround work


1. Snickers arbetsbyxa 6241 allround work

En snygg arbetsbyxa som passar till de allra flesta arbeten. Det är en väldigt prisvärd arbetsbyxa som har ett följsamt material med stretch. Stretchen ser till så att ni får en hög rörelsefrihet och en fantastisk komfort. Ja dessa arbetsbyxor är väldigt sköna att ha på sig och det känns inte alls som ett par arbetsbyxor. Materialet är ett 2 vägs strechwill som har förstärka placeringar för extra slitstyrka.

Det finns gott om fickor och hölster för att få plats med gott om verktyg. Snickers är ett välkänt klädmärke som bland annat tillverkar arbetskläder i världsklass, så även ,med denna modell av arbetsbyxor. Denna modell finns i flera snygga färger.

 

Egenskaper

 • Stretch
 • Tåligt
 • Gott om fickor2. Helly hansen workwear stretch

Helly hansen workwear Chelsea Evolution är en härlig stretch arbetsbyxa av hög kvalitetet. Denna väldigt slitstarka arbetsbyxa är en av de bästa arbetsbyxorna. Den har en bra rörelsefrihet, vilket är viktigt i just arbetsbyxor. Byxan är tillverkad i ett fyrvägsstretch för den allra bästa rörelsefriheten. Förutom stretchen så har arbetsbyxan en modern passform samt snygga designlinjer. En snygg arbetsbyxa från Helly Hanssen som även är väldigt slitstark.

 

Egenskaper

 • Snygg arbetsbyxa
 • 4-vägsstrech
 • Genomtänkta fickor
 • God passform


Helly hansen workwear stretch


3. Helly Hansen Workwear York

En arbetsbyxa med hängslen som främst är till för arbetaren som vill ha den högsta komforten. Med denna arbetsbyxa kommer ni hålla er torr i alla väder. Det har en Primaloft isolering som både värmer och är bekväm att bära. Hängslena är både avtagbara och elastiska. Arbetsbyxan York har innerfickor för knäskydd, breda bältestunnlar och reflex nere på benen för extra synlighet. Just varsel byxor är väldigt bra då det ger en högre synlighet, vilket är viktigt om man arbetar utomhus.

En skön varsel arbetsbyxa med hängslen som finns i flera snygga färger


Egenskaper

 • Avtagbara hängslen
 • Fickor för knäskydd
 • Varsel byxor


Helly Hansen Workwear York


4. Blåkläder svart arbetsbyxa

En arbetsbyxa i svart utförande från blåkläder. Dessa arbetsbyxor är riktigt slitstarka och tåliga vilket är viktigt i arbetet. Du har två lösa spikfickkor med verktygshankar som kan stoppas innan för byxan om man vill. Det finns även två fickor där bak med bälg samt hammarhank med kraftigt blixtlås i metall. En förstärkt ficka för tumstockar som även har plats för penna och knivhållare. Det finns även fler användbara fickor samt extra förstärka skyddsfickor.


En av de bästa arbetsbyxorna

 • Tålig arbetsbyxa
 • Massor av fickor
 • Snickarbyxa


Blåkläder svart arbetsbyxa


5. Fristad arbetsbyxa 2707plu

En snygg och framförallt bekväm arbetsbyxa från Fristad. Arbetsbyxan är en så kallad varselbyxa som bland annat har förstärka löst hängande invikbara spikfickor. Tumstocksfickan är förstärkt med Cordura för extra hållbarhet. Det finns fler fickor och hällor för bland annat knivar. Dessa arbetsbyxor är både extremt hållbara men även väldigt komfortabla. Vi tycker att de var väldigt bekväma att gå och stå att arbeta med. Fickorna sitter smart placerade och gör allt arbeta så mycket smidigare.

Prisvärda arbetsbyxor från Fristad


Egenskaper

 • Massor av fickor
 • Förstärka arbetsbyxor
 • Varselbyxa
 • Prisvärd


Fristad arbetsbyxa 2707plu


6. Snickers arbetsbyxa 6241 allroundwork

Här har vi en snygg vit/svart arbetsbyxa från Snickers av mycket hög kvalitet. Arbetsbyxorna från Snickers har förutom det snygga utseendet med svart och vit färg även en god hållbarhet. Byxorna har ett bekvämt 4 vägs stretch vilket gör dom extremt bekväma att arbeta i. Oavsett om ni ska arbeta i verkstaden eller i trädgården så är dessa väldigt bekväma.

Denna modell finns även i andra färger så som bland annat blå arbetsbyxa.


Egenskaper

 • Vit/svart
 • Komfort & Slitstyrka
 • Snygga arbetsbyxor


Snickers arbetsbyxa 6241 allroundwork


7. Fristad arbetsbyxa 2568 stp

En arbetsbyxa i riktigt slitstarkt ripstop material. Det är även en arbetsbyxa med 4 vägs stretch för bästa komfort och rörlighet. Det finns många fördelar med denna arbetsbyxa från Fristad. För att nämna några kan vi berätta att arbetsbyxan har bland annat en ribbstickat stretchparti i midjan, 2 spikfickor i Cordura, Två framfickor, Två bakfickor med dragkedja, Förstärkt grensöm, Två benfickor med dragkedja, tumstocksficka och mycket mer.


Egenskaper

 • Knäskydd
 • Reflex
 • Förstärkta arbetsbyxor
 • Kvalitet


Fristad arbetsbyxa 2568 stp

Köpguide för dig som ska köpa arbetsbyxor

Vilka arbetsbyxor du ska köpa beror främst på vilket arbeta ni har.

Inom byggbranschen finns det arbetsbyxor för alla möjliga olika kompetensområden. En snickare ska ju främst använda sig av ett par snickarbyxor medans en vägarbetare oftast har varselbyxor.

Snickarbyxor som är gjorda av ett tjockt material. Dessa byxor har ett extra bälte på sidorna för att förhindra att de slits sönder när du bär tunga verktyg eller arbetar i trånga utrymmen. För att få mer rörelsefrihet bör du ta en titt på utomhusbyxor för kvinnor och män, som också kan användas som arbetsbyxor .


Vägarbetare bär vanligtvis så arbetsbyxor av vattentätt material, som ibland är försedda med reflekterande remsor. Dessa arbetsbyxor skyddar arbetstagarna från stänk och lera när de är ute i alla väder.

Byggnadsarbetare använder olika arbetsbyxor för olika arbeten, beroende på vilka krav som ställs på arbetet. En rörmokarbyxa är ofta utrustad med fickor för att hålla verktygen nära. Takarbetare föredrar arbetsbyxor med öglor för att fästa verktygen.

Ska du endast använda arbetsbyxorna hemma på trädgården så brukar det fungera väldigt bra med ett par allround byxor.

Det finns olika material i arbetsbyxor. Arbetsbyxor av bomull, arbetsbyxor av canvas och arbetsbyxor av denim.

Arbetsbyxor i bomull ser snygga ut och andas bra, men de ger inte det nödvändiga skyddet mot kyla och vatten. Denim är ett starkt och robust material som också ser snyggt ut och knappt slits ut. Men om du vill ha skydd mot kyla och vind samt vatten bör du leta efter arbetsbyxor av canvas.

Oavsett om du behöver arbetsbyxor i trädgården, på en oljerigg eller i ett lager finns det många olika modeller som passar dina behov.


Knäskydd som kan sättas på och tas av vid behov, verktygshållare, korta ben för användning under stövlar, justerbara bälten. När du har bestämt vilka egenskaper som är viktiga för dina arbetsbyxor kan du kolla in de olika modellerna och välja ett par arbetsbyxor vars egenskaper motsvarar dina krav. Knäskydd är extra bra för dig som ofta arbeta på knä. En VVS montör arbetar exempelvis ofta på knä.


Fritidsbyxor är ofta väldigt snygga och går lika bra att använda på fritiden som till vardags .Det är dock viktigt att välja ett par arbetsbyxor som är särskilt robusta och tillverkade av ett tjockt tyg. På så sätt kan du skydda dig mot stänk och stenar. Om du behöver arbetsbyxor för både fritid och arbete, välj en allroundmodell med knäskydd som kan tas av vid behov.


Färger

Det finns arbetsbyxor i alla olika färger

Rosa arbetsbyxor är ganska populärt bland tjejer men det är viktigt att färgen passar till ditt yrke. Om du till exempel är vägarbetare är rosa arbetsbyxor förmodligen inte rätt val.


Svarta arbetsbyxor är mycket vanliga. De passar bra ihop med de flesta skjortfärger och visar ingen smuts. Men om du är takläggare eller rörmokare kan svarta arbetsbyxor plötsligt bli lite för varma att bära.


Bruna arbetsbyxor är ett bra val för byggnadsarbetare, vägarbetare och trädgårdsmästare. Bruna arbetsbyxor passar bra till de flesta skjortfärger och visar inte smuts. Och eftersom brunt är ganska neutralt passar det bra till många olika färgade mössor eller hattar


Gröna arbetsbyxor är också mycket populära, särskilt bland jägare eller människor som arbetar i skogen.

Grön är en bra färg för jägare eftersom den inte sticker ut för mycket i skogen, men ändå gör dig synlig för andra människor. Gröna arbetsbyxor är också populära bland trädgårdsmästare och byggnadsarbetare


Byggnadsarbetare bär vanligtvis mörkblå arbetsbyxor eller klassiska svarta arbetsbyxor. Dessa färger passar bra till nästan alla skjortfärg och inte visar smuts.

Blå arbetsbyxor är bekväma att bära, ser bra ut och passar till de flesta skjortfärger. Därför är blå arbetsbyxor mycket populära bland byggnadsarbetare, men även för personer som behöver arbetsbyxor hemma


Arbetsshorts är perfekta när du sportar eller springer ärenden under sommarmånaderna. De är tillverkade av ett lätt material och har korta ben. Med arbetsshorts har du färre veck, så de ser skarpa ut även efter många timmars användning. Du kan också välja mellan en mängd olika färger och mönster


Arbetsbyxor finns också i tvåfärgade mönster med flera färger som inte sticker ut för mycket, men som ändå gör dig synlig . Flerfärgade arbetsbyxor är också mycket populära bland vägarbetare eftersom de ger god synlighet.

Men oavsett vilken färg på arbetsbyxorna du väljer ska du vara säker på en sak: byxorna ska vara tillverkade av ett tjockt tyg som skyddar dig.


Det finns fodrade arbetsbyxor för vintern som är tjockare och inte blir skrynkliga så lätt. Om du letar efter arbetsbyxor som håller dig varm under kalla vinterdagar ska du välja fodrade arbetsbyxor med vindtätt foder.


Vilka typer av arbetsbyxor finns det?

Det finns många olika typer av arbetsbyxor. De vanligaste typerna är

 • Byggnadsarbetarbyxor
 • Snickarbyxor
 • Målarbyxor
 • Fritidsbyxor
 • Varselbyxor


Behöver man knäskydd på arbetsbyxorna?

Det beror på om du har användning av detta. Det passar väldigt bra till de yrken där man ofta arbetar på knän.


Vilken typ av arbetsbyxor behöver du?

Det beror på vilket jobb du har. Byggnadsarbetare bär vanligtvis mörkblå eller svarta arbetsbyxor som inte visar smuts. En snickare ska i regel ha ett par snickarbyxor.Frågor och svar